Barcelona acull el primer Congrés Internacional del Dret de la Discapacitat

Se celebra els dies 15, 16 i 17 de febrer i se centrarà en l’activació laboral i la protecció social del col·lectiu


Barcelona acull aquesta setmana el IV Congrés Nacional i el I Congrés Internacional del Dret de la Discapacitat a l’edifici MediaTIC, enguany centrat en l’activació laboral i la protecció social de les persones amb discapacitat.

La trobada, que se celebra entre el 15 i 17 de febrer, comptarà amb la presència de destacats noms en aquest àmbit, tant a nivell estatal com internacional, procedents de l’àmbit jurídic, acadèmic, de l’administració i dels organismes públics, dels agents socials i de l’activisme de la discapacitat per a debatre i contribuir a perfilar un dret laboral i de la Seguretat Social activador i inclusiu.

Entre les persones expertes destaquen la participació de l’activista i assessor del Secretari General de la ONU, Eddie Ndopu; la Vicepresidenta del Comitè de Drets de les Persones amb Discapacitat de Nacions Unides, Amalia Gamio Ríos; i l'especialista sènior de discapacitat de l´OIT, Stefan Trömel.

El congrés, que se celebra cada dos anys, té com a objectius, per una banda, tractar aspectes rellevants de la protecció legal de les persones amb discapacitat i, per l’altra, enfortir la consideració del Dret de la Discapacitat com a disciplina jurídica amb identitat pròpia.

A més, segons destaquen els organitzadors, és una oportunitat per mostrar les investigacions jurídiques més rellevants i actuals en el dret al treball de les persones amb discapacitat, i una crida per implicar a les entitats del moviment associatiu de la discapacitat i del tercer sector en la construcció d’aquesta branca del dret.

Promogut per la Fundació Dret i Discapacitat i el Comitè Espanyol de Representants de Persones amb Discapacitat (CERMI), aquesta IV edició nacional i I internacional comptarà també amb la coorganizació de l’Ajuntament de Barcelona, a través de l’Institut Municipal de les Persones amb Discapacitat, i de l’Associació Espanyola del Dret del Treball i de la Seguretat Social.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article