‘Joves llogateres’, la web que aconsella i dona dades al jovent que es vol emancipar

El Consell Nacional de la Joventut, el Sindicat de Llogateres i l’Observatori DESC remarquen els “abusos” del mercat immobiliari


El Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC), el Sindicat de Llogateres i l’Observatori DESC han posat en marxa Joves llogateresuna pàgina web per resoldre dubtes sobre com accedir a un habitatge. El portal vol donar informació i consells als joves que es volen emancipar sobre les “traves i abusos” del mercat immobiliari. Aquesta eina recull, de manera sintetitzada, la situació del lloguer per als joves a Catalunya i ofereix informació sobre com afrontar el procés d’emancipació. La web arriba després que el 2020 impulsessin una radiografia sobre la situació del lloguer a Catalunya per aquest col·lectiu. El portal mostra la situació residencial de cada vegueria i els principals problemes de cada territori.

Amb aquesta acció volen també denunciar que emancipar-se “sovint es tradueix en una cursa d’obstacles davant els interessos del mercat immobiliari”, on denuncien que es vulneren sistemàticament els drets dels llogaters ii on les empreses i propietaris busquen “aprofitar al màxim la situació de vulnerabilitat o desconeixement”.

Les entitats impulsores han recordat que hi ha alternatives residencials més enllà de la compra i el lloguer. Han fet també una crida a organitzar-se a través d’entitats i col·lectius que defensen el dret a l’habitatge.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article