Pels joves, el 'botellón' és una forma de socialització

Un estudi conclou que manca informació sobre les conseqüències del consum d'alcohol


Health and additions ha elaborat l'estudi 'Consum d'alcohol juvenil: una visió des de diferents col·lectius' que pretén conèixer què entenen per 'botellón' els diferents grups relacionats amb aquesta pràctica: joves, pares i mares i cossos policials. Tal com s'explica des de 'Blog xarxa perifèrics d'info sobre drogues', l'estudi permet conèixer quines són les conseqüències que se'n poden derivar d'aquesta modalitat de consum i quines alternatives permeten pal·liar el fenomen.

Amb l'objectiu d'identificar algunes àrees de treball amb cada col·lectiu per aconseguir una mirada més integral del problema, i després que 4.083 joves d'entre 14 i 25 anys, 212 pares i 63 policies hi participessin, l'estudi conclou que tant els joves com els membres del cos de policia identifiquen la pràctica com el consum d'alcohol amb amics. Per contra, i tal com s'esperava, els pares i mares destaquen les conseqüències socials negatives del consum juvenil. Com a solució, la policia es decanta per la reducció de preus i els pares deleguen responsabilitats. 
 
Els autors conclouen que els tres col·lectius haurien de comptar amb major informació respecte a aquesta pràctica i sobre les conseqüències que el consum d'alcohol provoca als joves.


Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article