Com es pot demanar el xec de 200 euros per a llars amb rendes inferiors a 27.000 euros?

Ja es pot accedir al tràmit per sol·licitar l’ajuda a la web de l’Agència Tributària, el qual estarà obert fins al 31 de març


El xec de 200 euros per a llars amb ingressos anuals inferiors als 27.000 euros es pot demanar des d’aquest dimecres a la pàgina web de l’Agència Tributària. Per fer-ho, s’ha d’omplir un formulari amb les dades bàsiques de la persona sol·licitant, les persones amb qui conviu i el compte bancari on es vol que es faci la transferència de l’ajut. Les persones que vulguin demanar aquest bo social han de tenir alguna mena de certificat electrònic, ja sigui el DNI-e, la Cl@ve o un certificat digital. El termini per sol·licitar-ho finalitza el 31 de març.

Per poder rebre l’ajuda s’han de complir amb una sèrie de requisits, el primer del qual és que la suma dels ingressos dels membres de la llar siguin inferiors als 27.000 euros anuals. A més, les persones sol·licitants han de tenir residència habitual a l’Estat espanyol i un patrimoni inferior als 75.000 euros, del qual queda exclòs l’habitatge habitual.

Altres requisits són, per exemple, haver treballat per compte propi o aliè durant l’últim any i estar donats d’alta a la Seguretat Social o haver rebut una prestació d’atur. No obstant això, no poden sol·licitar l’ajuda les persones que a 31 de desembre de 2022 hagin sigut beneficiàries de l’ingrés mínim vital (IMV) o d’alguna pensió, així com aquelles persones que durant el 2022 hagin sigut administradores de dret d’una societat mercantil que en el darrer dia d’aquest any no hagi cessat l’activitat o que siguin titulars de valors en borsa.

A partir de l’encreuament de dades que faci l’Agència Tributària amb altres administracions, es determinarà si la persona sol·licitant té dret a rebre el xec de 200 euros. En cas que la sol·licitud sigui denegada, la persona interessada pot presentar al·legacions en un marge de deu dies des de la notificació.

Aquesta ajuda puntual de 200 euros és una de les mesures contemplades al decret anticrisi aprovat el desembre pel Consell de Ministres per fer front a les conseqüències de la inflació i la crisi econòmica derivada de la Covid-19 i el conflicte a Ucraïna.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article