El servei d’atenció a les víctimes de violència masclista de Barcelona desconvoca la vaga d’aquest dijous

El comitè de vaga ha tancat un acord amb l’Ajuntament que inclou l’ampliació de personal i un estudi de dimensionament del servei


L’assemblea del Servei d’Atenció, Recuperació i Acollida (SARA) de l’Ajuntament de Barcelona, que atén les dones que han patit violència masclista, ha desconvocat la vaga prevista per aquest dijous. Les treballadores han comunicat que la decisió s’ha pres després que el comitè de vaga hagi arribat a un acord amb els representants del consistori. La proposta, que s’ha signat aquest dimecres, recull l’ampliació de personal reclamada per la plantilla i planteja dur a terme un estudi de dimensionament del servei, que inclogui l’establiment de ràtios, hores de gestió i hores d’atenció directa per professional. Aquesta era una de les principals reivindicacions del col·lectiu.

“Volem fer palès que és un acord suficient, però millorable”, ha expressat l’Assemblea de Treballadores del SARA, que ha agraït l’actitud de l’administració. Així mateix, ha advertit que seguiran “en alerta i treballant” per assolir tots els objectius necessaris perquè la tasca que duen a terme pugui desenvolupar-se amb “qualitat”. En aquest mateix sentit han assegurat que fiscalitzaran des de l’acció sindical qualsevol incompliment de l’acord i el denunciaran “als carrers o on sigui necessari”.

El comitè de vaga ha estat format per treballadores de servei i els sindicats CGT, UGT, Intersindical i CCOO, els quals s’han reunit els darrers dies amb representants de les gerències de Drets Socials, Justícia Global, Feminismes i LGTBI, gestió de Personal i de l’institut Municipal de Serveis Socials (IMSSB) de l’Ajuntament de Barcelona per poder, finalment, signar aquest acord.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article