Barcelona duplica les places per a persones sense llar a causa de la caiguda de les temperatures

El servei ha habilitat 80 places addicionals per a homes, que se sumen a les 85 que ofereix el CAE


L’Ajuntament de Barcelona ha activat l’Operació Fred en fase de pre-alerta davant la previsió que les temperatures puguin acostar-se als 0ºC. Per això les places per a persones que viuen en situació de sensellarisme s’han duplicat, amb l’objectiu de donar un sostre on passar la nit i oferir atenció social i sanitària.

El servei ha habilitat 80 places addicionals per a homes a l’equipament municipal que hi ha al passatge Dos de Maig, unes places que se sumen a les 85 que ofereix el Centre d’Acolliment d’Emergència (CAE) diàriament. En cas de ser necessari, l’Ajuntament ha assegurat que activarà més punts d’acollida. Els professionals sortiran al vespre per informar les persones sense llar d'aquests recursos.

L’activació de la fase de pre-alerta ha comportat el reforç de professionals del Centre d’Urgències i Emergències Socials (CUESB), del Servei d’Atenció Social al Sensellarisme a l’Espai Públic (SASSEP) i de la Creu Roja perquè gestionin el dispositiu específic.

L’Operació Fred en fase preventiva està activada des del passat 1 de desembre. Fins al moment aquest servei ha atès a 545 persones (434 homes i 111 dones). Entre el 21 i el 26 de gener d'enguany, l'Ajuntament va activar l'Operació Fred en fase d'alerta, fet que va implicar la gestió de 1.201 estades nocturnes de 295 persones diferents.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article