L’OCH demana depurar responsabilitats pel cas de Sallent i no descarta la via judicial

El president de l’entitat sosté que “arribaran fins al final” per aclarir què li va passar a l’adolescent


L’Observatori Contra la Homofòbia (OCH) ha demanat aquest dilluns depurar responsabilitats pel cas de l’adolescent de Sallent que es va treure la vida la setmana passada i per l’estat greu de la germana bessona després de llançar-se pel balcó. Ho ha dit el seu president, Eugeni Rodríguez, que també ha obert la porta a portar el cas per la via judicial si no reben una resposta per part de la directora de l'Oficina d’Igualtat de Tracte i No-discriminació, amb qui s’han posat en contacte recentment.

“Hem demanat una investigació i que s’obri un expedient, si s’escau”, ha detallat, “si responen de forma deficient anirem al Contenciós Administratiu o a la Fiscalia”.

Rodríguez ha instat directament als departaments d’Educació i Igualtat a treballar per aclarir els fets i, de fet, ha titllat “d’esperpèntic” el comportament del titular de la primera de les conselleries “que va canviar de versió” pel que fa al tema de l’assetjament. “No ens podem permetre que passin uns mesos s’oblidi el cas, la nostra voluntat és arribar fins al final”, ha assegurat.

Tot i això, preguntat per possibles dimissions, el president de l’OCH ha recordat que “no són un grup ni un partit polític” i que no es tracta d’una “terminologia que facin servir”. “Creiem que cal depurar responsabilitats, reconèixer que no ha anat bé i pagar un preu polític”, ha afegit, “com a societat no ens podem permetre aquest espectacle perquè estem parant d’un cas molt greu”.

Rectificació d’Illa sobre Ballart

D’altra banda, preguntat per les paraules del primer secretari del PSC, Salvador Illa, que en un acte a Terrassa va criticar que a l’alcalde de la ciutat vallesana, Jordi Ballart, “sempre li passen coses”, Rodríguez ha exigit una “disculpa pública” i una “rectificació” pel comentari. “És intolerable, ja que es tracta d’un dels pocs alcaldes LGTBI que ha sortit a la palestra i que, precisament, ha posat sobre la taula el que li passa”. El president de l’entitat també ha lamentat que “ningú del PSC s’hagi posat en contacte amb ells” i ha titllat la situació “d’intolerable”.

Polítiques valentes i més recursos

La compareixença de l’OCH al Parlament s’ha fet en el marc de la presentació de les conclusions del grup de treball sobre LGBTIfòbia. La seva relatora, Susana Segovia, ha recordat que es tracta d’un “problema estructural” de la societat i ha valorat positivament la feina fet durant els darrers mesos. En aquest sentit, ha recordat que la infradenúncia, la prevenció o la formació han estat alguns dels temes que s’han tractat i ha subratllat que cal tirar endavant “polítiques valentes”.

Rodríguez també ha intervingut per parlar sobre el grup, assenyalant la importància que “per primera vegada” es treballi el tema “en profunditat” a la cambra. Tot i això ha incidit en que a  part dels protocols i les polítiques és important “destinar recursos”. Finalment, ha intervingut Christian Carrera, també de l’OCH, que ha aprofitat per incidir en el camp educatiu, arran del cas de Sallent.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article