El cicle ‘Els museus t’esperen’ apropa les persones grans als museus de Barcelona

El projecte s’adreça a les persones usuàries dels Casals i Espais de Gent Gran de la ciutat i del Servei VinclesBCN


Les persones grans de Barcelona tornen a tenir una cita amb els museus de la ciutat gràcies a la tercera edició del cicle ‘Els museus t’esperen’, que s’inicia aquest dimecres i finalitzarà el 29 de novembre. El cicle vol donar a conèixer, difondre i apropar a les persones grans de la ciutat els museus de Barcelona i d’altres municipis del territori més proper. 

El projecte vol demostrar als participants que els museus no són espais elitistes reservats a certs grups, sinó que són espais on aprendre, passar-s’ho bé i socialitzar amb altres persones.

Les novetats d’enguany són l’increment de museus que se sumen a la proposta i de l’oferta d’activitats. A més, a diferència de l’anterior edició, aquest any podran gaudir de l’experiència les persones usuàries de tots els Casals i Espais de Gent Gran municipals.

En total, participen en el cicle 33 museus (18 de Barcelona i 15 de fora de la ciutat) i es portaran a terme 53 activitats (26 a Barcelona i 27 fora de la ciutat) on podran participar gairebé un total de 900 persones.  Les propostes de ‘Els museus t’esperen’ seran en format presencial i virtual, les primeres tindran un cost reduït que oscil·larà entre un i cinc euros i les visites en línia seran gratuïtes.

Propostes participatives

Les diferents activitats del cicle no segueixen un fil conductor entre elles, sinó que cada museu ha organitzat la seva pròpia proposta, com recorreguts virtuals, tallers amb objectes antics, jocs de memòria o diàlegs a través de les obres o col·leccions. Ara bé, totes les visites han comparteixen el tret característic de ser molt participatives i promoure la conversa entre els i les participants.

El cicle ‘Els museus t’esperen’ és una iniciativa de la Taula de treball de Museus i Accessibilitat en col·laboració amb el Departament de Promoció de Persones Grans de l’Ajuntament de Barcelona, i  amb el suport de la Diputació de Barcelona.

En aquesta edició participen un total de 33 museus amb una proposta de 53 activitats, tant en format presencial com virtual, on podran participar gairebé 900 persones.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article