La Taula Sindical de Catalunya fa una crida a participar en la vaga feminista del 8-M

Les entitats socials han recordat que és una aturada laboral, de consum, de cures i estudiantil


La Taula Sindical de Catalunya ha fet aquest matí una crida a la participació en la vaga general feminista del proper 8 de març. “Convoquem la classe treballadora, especialment les dones, a aturar-se 24 hores i a participar en les accions que es faran aquell dia”, ha explicat la portaveu i secretària general de la CGT Catalunya, Montse Sànchez.

La sindicalista ha recordat que no només es tracta d’una vaga laboral, sinó també de consum, de cures i estudiantil. Els sindicats convocants han estat Solidaritat Obrera, CGT Catalunya, COS i IAC. També s’han adherit a la vaga el col·lectiu Kellys Catalunya i Sindillar.

Les activistes han assegurat que les dones “pateixen amb més intensitat l’explotació del sistema capitalista pel simple fet de ser-ho”. Encara avui, diuen, tenen menys possibilitats de creixement professional i menys remuneració per fer la mateixa feina. La Taula Sindical ha denunciat també una latent discriminació en la contractació i dificultat d’accés als òrgans de decisió.

La portaveu de Sindillar, Ramona Fernández, ha afegit que malgrat la construcció jurídica i legal que ho impedeix, la vaga del 8-M unirà totes les feministes.

Sànchez ha expressat la seva solidaritat amb “totes aquelles companyes que el 8-M no tinguin possibilitat de fer vaga“, i ha exigit que es garanteixi aquest dret.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article