Uns 3.000 nens de Girona participaran divendres a la diada 'Paraigües per la Pau'

Al seu dia, la festa es va haver d'ajornar per les previsions de pluja


Aquest divendres al matí el Parc del Migdia acollirà milers de nens i nenes d'escoles gironines que celebraran la diada que conclou les diferents activitats de 'Paraigües per la Pau' en el marc de la celebració del Dia Escolar de la No-violència i la Pau. La jornada començarà amb la desfilada dels nens provinents d'escoles gironines que es trobaran, paraigua en mà, al Parc del Migdia de Girona per concloure les activitats que han realitzat en el projecte 'Paraigües per la Pau'. La festa final acabarà amb una actuació musical.

A aquesta activitat, que ha estat organitzada conjuntament des de l'Ajuntament de Girona i la Coordinadora d'ONG Solidàries, hi han participat més de 4.500 nens i nenes de 14 centres educatius: Annexa, Bosc de la Pabordia, Cassià Costal, Font de l'Abella, Dr Masmitjà, Joan Bruguera, Dalmau Carles, Mare de Déu del Mont, Maristes, Migdia, Montjuïc, Pla, Sta. Eugènia i Verd, amb l'estreta col·laboració  dels mestres de cada centre i la participació de l'alumnat. Al llarg de les últimes setmanes les escoles han estat treballant la cultura de pau mitjançant tallers i mitjançant  l'elaboració dels seus paraigües, que duran dibuixos i missatges de pau.

Sobre Paraigües per la Pau

Paraigües per la Pau és un projecte artístic mundial i són diverses les ciutats que arreu del món any rere any celebren aquesta diada. L'activitat s'adreça a tots els centres educatius d'educació infantil i primària de la ciutat de Girona (P3 fins a 6è). Es tracta de treballar des de dues vessants: l'artística, pel que fa a la creació dels dibuixos i decoracions dels paraigües, i la d'educació en valors, pel que fa al treball previ de difusió del missatge de la cultura de pau.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article