El Clínic preveu recuperar aquest dimecres almenys el 15% de consultes externes i el 70% de cirurgies programades

Els pacients prioritaris d’oncologia radioteràpica es derivaran a l’Hospital de Sant Pau


L'Hospital Clínic preveu recuperar aquest dimecres entre el 15% i el 25% de les consultes externes després del ciberatac que va patir diumenge el sistema informàtic de l'entitat. De la mateixa manera, es calcula que també es podran recuperar el 70% de les cirurgies programades. Aquest dimarts s'ha recuperat el 10% de les consultes i el 40% de les cirurgies electives a la seu principal del centre, al carrer Villarroel. També s'ha recuperat la rehabilitació ambulatòria, gràcies al desplegament de 125 equips de suport de la Direcció de Sistemes de l'hospital que han permès treballar de forma segura. Quedarà pendent de recuperar l'activitat al centre d'extraccions. Els pacients prioritaris d'oncologia radioteràpica es derivaran a l'Hospital de Sant Pau.

Pel que fa a la resta d’activitat, es manté l’activitat urgent i l’hospitalització convencional i de crítics a les tres seus, incloent-hi neonatologia i obstetrícia. També l’hospitalització domiciliària i els hospitals de dia, així com les exploracions radiològiques i les proves endoscòpiques, la diàlisi i la farmàcia ambulatòria.

Els pacients que podran visitar-se rebran una trucada de l’hospital per confirmar la visita i als reprogramats se’ls anirà avisant pròximament. El criteri de recuperació de l’activitat és que hi hagi la màxima seguretat del pacient, segons informa el Govern.

Pel que fa a la recuperació dels sistemes informàtics, l’executiu apunta que l’anàlisi i el procés de restauració dels sistemes continuen el seu curs. Es prioritza aixecar els serveis afectats i vetllar per la contenció dels danys.

En aquest sentit, el Govern explica que els entorns de recuperació de dades xifrades pels atacants dificulten la recuperació de la informació. Tot i això, els equips desplegats estan identificant les còpies de seguretat sense traces de l’atac per restaurar la informació necessària per al funcionament del centre.

En aquesta línia, la Secretaria de Telecomunicacions i Transformació Digital ha posat a disposició del Clínic mesures alternatives per recuperar part de la connectivitat i s’han lliurat 10 servidors i més de 120 portàtils amb connexió 5G per garantir l’accés a l’ECAP.

Finalment, el Govern subratlla que els equips tècnics de l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya han treballat ininterrompudament de manera coordinada amb els de l’Hospital Clínic des de l’activació del cas, i continuen treballant per recuperar “amb la màxima celeritat” els serveis afectats.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article