El 74% de dones creuen que no tenen prou drets, segons el CEO

Els homes enquestats consideren, en un 60%, que les dones haurien de tenir més drets


El 74% de les dones creuen que encara no tenen prou drets, segons un enquesta del Centre d’Estudis d’Opinió (CEO) a 5.569 persones. En canvi, el 18% diu que ja tenen els drets que han de tenir. La mateixa pregunta als enquestats homes dona xifres diferents. 

El 60% creu que les dones encara no tenen prou drets, el 30% diu que ja tenen els que han de tenir mentre que el 7% diu que se’ls ha concedit massa drets. Pel que fa a la concessió de drets a lesbianes, gais i bisexuals, un 79% dels enquestats que manifesten ser d’aquest col·lectiu considera que no té prou drets. En canvi, les persones no LGBT+ creuen, en un 56%, que les lesbianes, gais i bisexuals no tenen prou drets.

En el cas dels drets a persones trans i no binàries, el percentatge d’insatisfets dins del col·lectiu puja al 82%.

Les respostes dels enquestats varien segons la simpatia de partit. Els simpatitzants de CUP (86%), En Comú Podem (82%), ERC (80%), i PSC (72%) creuen que els dones no tenen prou drets.

En canvi, entre els simpatitzants de Vox (42%) i PP (46%) són més els enquestats que creuen que les dones ja tenen els drets que han de tenir en comparació amb els que consideren que no en tenen prou. També destaca que el 22% de l’electorat de Vox diu que s’ha concedit massa drets a les dones, una xifra que se situa en el 15% en el cas dels simpatitzants del PP.

Els votants de Junts se situen en un punt intermedi. El 65% considera que les dones encara no tenen prou drets. I en el cas de Ciutadans, els simpatitzants es manifesten dividits: un 51% creu que les dones encara no tenen prou drets, un 37% diu que ja tenen els drets que han de tenir i un 11% creu que se’ls ha concedit massa drets.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article