Convocada la 11a edició dels Premis d’Acció Social Maria Figueras i Mercè Bañeras

Plataforma Educativa distingirà, un any més, projectes i iniciatives que fomenten la innovació i l’emprenedoria social 


Ja s’ha obert la convocatòria de l’11a edició dels Premis d’Acció Social Maria Figueres i Mercè Bañeras. Aquests guardons anuals, impulsats per Plataforma Educativa, reconeixen la tasca de persones, entitats i serveis que, des de l’acció social i l’emprenedoria contribueixen a millorar la qualitat de vida de les persones que viuen a Catalunya.

Els Premis s’articulen en tres categories: Innovació Social, Emprenedoria Social i  Corresponsabilitat Ciutadana.

La categoria d’Innovació Social reconeix projectes i iniciatives de desenvolupament social que amb una nova mirada o un nou enfocament estiguin destinades a millorar les situacions de pobresa, marginalitat, discriminació, exclusió o risc social. Es tracta d’una categoria oberta a totes les entitats i persones, i que reconeixerà la proposta guanyadora amb un premi de 2.000 euros que, permetrà tirar endavant la proposta o consolidar-la, en el cas que ja estigui activa.

Les candidatures a les altres dues categories, Emprenedoria Social i Corresponsabilitat Ciutadana, són proposades a través d’un procés participatiu entre els i les professionals de Plataforma Educativa. La categoria d’Emprenedoria Social, reconeix una acció o iniciativa que s’hagi desenvolupat i mantingut en el temps i que ha destacat i destaca per la seva acció de transformació social i perquè ha millorat i millora les vides de les persones ateses. La proposta guanyadora rebrà un premi de 1.000 euros.

Pel que fa a la categoria de Corresponsabilitat Ciutadana, és un guardó que reconeix la tasca de ciutadanes i ciutadans que han destacat per la seva dedicació a les persones i a contribuir a la millora de la qualitat de vida dels col·lectius més vulnerables a Catalunya.

“El sector social ens ha demostrat, una vegada i una altra, que fa de la innovació bandera i que des d’aquest teixit humà en sorgeixen iniciatives i projectes nous, responsables i incentivadors destinats a millorar la qualitat de vida de les persones i a construir una societat millor. Els Premis volen donar veu i reconèixer aquestes iniciatives i és per això que convidem a les entitats, associacions i  persones a participar-hi”, expressa Plataforma Educativa, impulsora dels guardons.

Com participar?

El termini de presentació de les candidatures ja està obert i acaba el proper 31 de març. Per presentar una candidatura als Premis d’Acció Social Maria Figueres i Mercè Bañeras cal, primer, omplir un formulari a la web dels premis i enviar el projecte a [email protected] (en format pdf o word i amb un pes màxim de 8Mb). El veredicte es farà públic a l’acte d’entrega de premis que se celebrarà el pròxim 21 d’abril.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article