Gràcia inaugura una nova àrea de joc infantil accessible

Dels 906 espais de joc de Barcelona, només 23 són totalment accessibles


El barri de Gràcia de Barcelona ha inaugurat aquest dimarts la nova àrea de joc infantil de la plaça d’en Joanic, que ha estat remodelada per convertir-la en un espai de joc totalment accessible. Totes les activitats del nou espai de joc tenen almenys un element que els ofereix de manera accessible, de manera que una major diversitat d’infants poden jugar junts en una mateixa àrea.

Aquest nou espai de joc accessible s’emmarca en l’aposta de Barcelona per ser una ciutat jugable, més inclusiva i per augmentar les oportunitats de joc dels infants amb discapacitats i sense i les seves persones acompanyants. Amb aquesta nova actuació, de les 906 àrees de joc de la ciutat ja n’hi ha 23 de totalment accessibles, segons l’Ajuntament de Barcelona.

Ampliació de la zona de jocs

El projecte final ha suposat l’ampliació de la zona de jocs en superfície (dels 190 metres quadrats originals als 240 metres quadrats actuals), incorporant el parterre existent com a zona d’estada i de joc tranquil i augmentant la zona de joc fins al mur de l’aparcament.

A més, s’ha habilitat un nou pas pavimentat entre el carrer Escorial i l’àrea de joc, per tal de fer aquest espai més accessible i s’han renovat tots els jocs. En concret, s’han col·locat gronxadors, un de tipus cistella i un de cadira accessible; dues topografies escalables amb diferents pendents; un sorral amb dues taules sorral a diferents alçades; una cúpula-cau amb dues pedres animals abraçables per als més petits, i la primera taula de rodets (roller table) de la ciutat, un element que permet lliscar en posició horitzontal.

L’àrea s’ha dividit en dues zones totalment comunicades: una zona tranquil·la, on se situen els jocs que fomenten activitats tals com amagar-se (cúpula-niu) o expressar-se (animals abraçables) i una zona més dinàmica, on es troben els jocs que fomenten activitats tals com gronxar-se (gronxadors), enfilar-se (topografies amb diferents pendents i agafadors) i lliscar (taula de rodets).

Tota l’àrea de joc ha estat pavimentada amb cautxú per garantir l’accessibilitat i la seguretat en cas de caigudes. Les tasques també han inclòs l’eliminació de la tanca que delimitava l’àrea de joc respecte a l’espai central de la plaça. S’ha aprofitat l’existència dels elements construïts per generar oportunitats de joc, com ara un mur perimetral que s’ha pintat amb pintura de pissarra perquè els infants hi dibuixin.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article