Les treballadores d’Amics de la Gent Gran de Barcelona fan vaga per reclamar millors condicions laborals

Denuncien que se les obliga a fer un 100% de presencialitat i que estan sobrecarregades perquè les baixes triguen massa a cobrir-se


Les treballadores i els treballadors de la Fundació Amics de la Gent Gran de Barcelona fan vaga de forma indefinida des del 9 de març per reclamar la millora de les seves condicions laborals. Concretament, denuncien que l’entitat hauria obligat les professionals a fer un 100% de presencialitat al centre de treball i que actualment pateixen una sobrecàrrega de feina perquè les baixes i vacants triguen mesos a cobrir-se. Per protestar aquests fets, un col·lectiu de treballadores ha decidit fer concentracions cada dimarts i cada dijous al migdia al passeig de Sant Joan de Barcelona, a l’espera que la fundació s’obri a negociar les seves demandes.

Sobre l’obligatorietat de la presencialitat, el col·lectiu de treballadores assenyala que hi ha un acord signat des del 2018 que estableix que tenen dret a fer dos dies de teletreball per poder conciliar amb persones dependents a càrrec, com infants, familiars amb malalties o hospitalitzats, entre altres situacions. Un acord que, presumptament, la fundació hauria deixat de complir, obligant-les a una presencialitat total.

Per altra banda, ressalten que ara mateix la rotació de la plantilla al centre de treball de l’entitat és molt elevada: només en l’últim any haurien marxat 24 treballadores d’un total de 33. Aquest fet estaria provocant sobrecàrregues laborals a la resta de treballadores, ja que les baixes i vacants triguen una mitjana d’entre tres i quatre mesos en cobrir-se, segons critica el col·lectiu de treballadores. A més, també denuncien que l’alta rotació s’està aprofitant per eliminar llocs estructurals de treball, encara que els projectes que gestionen continuen augmentant a l’hora que es redueix la plantilla.

Segons aquest col·lectiu de treballadores s’han donat també situacions de “tracte hostil” cap a les treballadores, com ara canvis de categories laborals inferiors, la pèrdua o modificacions de funcions o trucades i correus electrònics per part de recursos humans durant períodes de baixa laboral. Subratllen també que s’ofereixen sous inferiors per a cobrir uns llocs de feina que tenen la mateixa funció que altres llocs amb una remuneració superior.

“Les propostes de millora de procediments interns, que es fan des de l’equip de treballadores, no són tingudes en compte”, critiquen i afegeixen que “no hi ha hagut disposició” per part de la fundació per arribar a un acord amb les treballadores, tot i “les nombroses demandes de diàleg” que els hi han traslladat. Un fet que les ha portat a convocar vaga de forma indefinida fins que l’entitat s’obri a negociar amb elles. 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article