Un jutjat de Terrassa anul·la els nomenaments de dues infermeres com a caps de servei

La sentència, molt criticada per les infermeres, estima una demanda de Metges de Catalunya


El jutjat social número 3 de Terrassa ha anul·lat els nomenaments de dues infermeres com a caps de servei. En un dels casos es tractava de la direcció del CAP de Matadepera.

El jutjat ha estimat la demanda de conflicte col·lectiu interposada el passat mes de febrer pel sindicat Metges de Catalunya (MC) contra el Consorci Sanitari de Terrassa per aquests dos nomenaments. En un comunicat, el sindicat remarca que aquesta és una “demanda estratègica que ajuda a clarificar una freqüent confusió de competències entre professionals que acostuma a estar creada per l’administració”. El Consorci Sanitari de Terrassa recorrerà la decisió.

La sentència esgrimeix que els càrrecs de direcció només poden ser ocupats per professionals amb un nivell acadèmic i d’especialització tècnica en cap cas inferior al del personal mèdic, atenent la seva condició de facultatiu o facultativa.

El Col·legi Oficial d’Infermeres de Barcelona ha mostrat la seva indignació per aquesta sentència, i ha remarcat que, per llei, les infermeres també són facultatius i el seu nivell acadèmic i d’especialització tècnica és equivalent al dels metges.

En la mateixa línia s’ha expressat el Consell de Col·legis d’Infermeres i Infermeres de Catalunya (CCIIC), que apunta que tant la demanda com la sentència no s’ajusten a la realitat competencial de les professions sanitàries ni al model d’organització i gestió dels serveis del sistema de salut de Catalunya.

En aquest sentit, el consell recorda que les infermeres són professionals amb formació de grau universitari i facultatives de ple dret, tal i com reconeix la llei.

També s’ha posicionat en contra de la sentència l’Associació d’Infermeria Familiar i Comunitària de Catalunya (AIFiCC). Segons l’entitat, el càrrec de direcció de centre d'atenció primària no ha de ser exclusivament per a un professional amb categoria de metge. “És important destacar que les infermeres també són facultatius i que des de fa molts anys hi ha centres dirigits per infermeres, que han demostrat una excel·lent gestió dels mateixos. La gestió ha d'anar a càrrec de la persona més qualificada en les competències en gestió i lideratge”, han denunciat en un comunicat.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article