Nou pla per doblar l’ús del català als centres educatius: actualment supera per poc el 40%

Educació transferirà dos milions d’euros anuals perquè els centres impulsin accions concretes de potenciació de la llengua


El Departament d’Educació ha presentat el pla ‘Activem-nos pel català’, que vol doblar, passant de poc més del 40% actual al 80%, l’ús del català a les escoles en cinc anys.

Aquest curs, 800 centres s’han compromès a engegar accions concretes per potenciar l’ús de la llengua. L’objectiu és que el curs 2026-2027, a raó d’uns 700 anuals, el pla arribi als 3.500 centres del país. Els centres prioritzaran una de les deu fites d’usos lingüístics que se’ls proposa, i hauran d’impulsar accions concretes que ajudin a donar resposta a la fita. “Cal conjurar-nos i passar a l’acció per incrementar l’ús del català als centres educatius”, ha dit el conseller Cambray. Educació transferirà dos milions d’euros cada any als centres per implementar-lo.

Durant la presentació del pla, Cambray ha estat escridassat per una desena d’assistents que li han reclamat més finançament. Malgrat això, el conseller ha agraït als docents la seva implicació en la defensa del català a l’entorn escolar: “Els 1.300 assistents demostren el compromís dels nostres mestres amb el català”.

El pla es desplegarà en dos ritmes diferents: un de més intensiu pels centres que en tinguin necessitat i un segon, adreçat a 600 centres. Els participants en aquesta xarxa faran una radiografia dels usos lingüístics del centre a partir d’una eina de diagnosi i seleccionaran tres fites d’impacte que es comprometran a assolir.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article