Lliures obre una nova convocatòria per finançar projectes socials a Catalunya

Es destinaran 120.000 euros a iniciatives que fan front a la pobresa, l’exclusió social i les desigualtats


El projecte Lliures ha obert una nova convocatòria de projectes socials als quals destinarà un total de 120.000 euros.

D’aquesta manera, aquest fons econòmic i social estable sorgit de la suma de forces d’Òmnium Cultural, Coop57 i les Entitats Catalanes d’Acció Social (ECAS), continua actuant contra el creixement i la cronificació de la pobresa i l’exclusió social a Catalunya, que ja s’eleva fins al màxim històric del 30%. 

La convocatòria va dirigida a propostes que es troben en una fase inicial per tal de consolidar-les, sorgides de l’autoorganització de les mateixes persones afectades, que treballen de manera col·lectiva, horitzontal i participativa arreu del territori català per revertir les desigualtats i impulsar una transformació cap a una societat més justa.

En aquest sentit, la convocatòria se centra en quatre àmbits d’actuació: pobresa cronificada i exclusió agreujada per l’atur; infants i joves en situació de vulnerabilitat i risc d’exclusió social; manca d’una llar digna i emergència alimentària i de necessitats bàsiques. Les propostes es poden presentar fins al 30 d’abril a través del web del projecte, i s’anunciaran les seleccionades el proper mes de juny. 

Una xarxa de 27 respostes col·lectives arreu de Catalunya

Des del 2017, Lliures ha contribuït a la consolidació de 27 projectes amb 470.000 euros provinents de les aportacions de més de 4.000 persones de la societat civil. Així, actualment ja és present a 13 municipis catalans. El projecte també ha promogut el vincle entre projectes que ha donat lloc a noves aliances i a la inspiració per implantar a un lloc el que ha funcionat a un altre. 

Un supermercat cooperatiu a Sabadell, la inserció sociolaboral de col·lectius vulnerables a través de la recuperació de terres d’oliveres abandonades a les terres de l’Ebre, un obrador mancomunat impulsat per una cooperativa gastronòmica de persones migrants i racialitzades a Sants, o un taller vivencial de català a Blanes, són alguns dels exemples que s’han fet realitat al llarg d’aquest any amb la darrera convocatòria.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article