Un 90% de les infermeres geriàtriques de Tarragona afirmen que pateixen desigualtat salarial

Més del 60% de les col·legiades se senten desanimades, cremades o frustrades


El 89,7% de les infermeres del Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Tarragona (CODITA) considera que pateix desigualtat salarial respecte de la resta de companyes infermeres que treballen en altres àmbits.

És una de les dades extretes de l’enquesta realitzada pel CODITA que s’ha centrat en les infermeres de geriatria. L’informe també desvela que un 54,7% de les enquestades s’han plantejat canviar de feina i deixar l’àmbit de la salut. El 62,9% de les col·legiades se senten entre desanimades (21,8%), cremades (27,7%) i frustrades (13,4%). Només un 19,3% es mostra motivada amb la feina.

Fins a un 98,3% creu que falten més infermeres treballant en geriatria. De fet, una de les principals preocupacions (87,2%) és la sobrecàrrega de treball, mentre que a un 36,8% li preocupa la conciliació familiar i un 11,1% està amoïnat per les mesures de seguretat al lloc de treball.

Principalment, les infermeres d’aquest àmbit treballen en residències de gent gran, ho fa un 46,2%. Seguidament, hi ha el sociosanitari on treballen un 35,3%. Més reduït és el percentatge que està en unitats d’atenció intermèdia (6,7%), sigui en un hospital general o comarcal. Un 5,9% està en l’àmbit de l’atenció primària, mentre que el 5,9% restant, ho fa en altres unitats sanitàries.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article