L’art contemporani entra a les escoles i instituts de Barcelona

Es tracta d’una prova pilot amb peces que formen part del fons municipal d’art


El Consorci d’Educació, l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB) i el MACBA han engegat una prova pilot per instal·lar obres d’art a escoles i instituts públics de Barcelona.

Aquesta aliança, emmarcada en el programa ‘Fora de reserves’, convida els centres educatius a acollir temporalment obres d’artistes visuals i a desenvolupar, conjuntament amb els autors un programa públic d’activació de les obres. Les peces seleccionades per participar a l’edició pilot són Al cistell, d’Isabel Banal, i High Five Zara, de Rubén Grilo. Ambdues van ser adquirides l’any 2020 pel fons municipal d’art gràcies al Fons Covid, i fan una crítica al capitalisme.

L’Institut Anna Gironella de Mundet, del districte d’Horta Guinardó, i l’Escola Ramon Casas, del districte de Sants-Montjuïc, han estat els centres públics seleccionats per participar en aquesta edició pilot, que va començar a principis del 2023.

El projecte, que inclou la instal·lació i l’exposició de les obres als centres educatius, vol que aquests espais esdevinguin extensions de museu. La voluntat de les institucions és posar la creació contemporània i el patrimoni artístic de la ciutat a l’abast de tothom per generar noves maneres d’acollir l’art. A més, dins el programa educatiu —fruit del marc de la implantació de la mesura de Govern ‘Cap a una política pública de cultura i educació’— es visibilitzaran les feines d’especialització que hi ha dins d’un museu amb la participació d’artistes i professionals de la institució.

‘Fora de reserves’ és un programa impulsat pel Consorci d’Educació, l’Institut de la Cultura de Barcelona i el MACBA, en el marc de la implantació de la mesura de govern ‘Cap a una política pública de cultura i educació’.

Un cop finalitzada la prova pilot, aquesta iniciativa es desplegarà al llarg de tot un curs lectiu en una versió ampliada en nombre de centres i artistes participants.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article