Revolta Escolar tallarà els carrers de Barcelona per exigir acabar amb la calor a les aules

Reclamen al Consorci d’Educació garantir el confort tèrmic aquest estiu i evitar les altes temperatures viscudes l’any passat


Amb l’objectiu de reclamar solucions davant la problemàtica de la calor a les aules i que no es tornin a repetir les situacions d’altes temperatures a les classes, com l’estiu passat, les associacions de famílies que participen en la Revolta Escolar realitzaran aquest divendres a la sortida de l’escola diversos talls de trànsit simultanis a Barcelona. Aturaran, entre d’altres, els carrers València, Entença, Numància, Rosselló, Indústria, Lluís Companys i Roger de Llúria.

Les altes temperatures viscudes tant a finals del curs passat com a inicis del d’enguany dins les aules catalanes van evidenciar que la majoria d’escoles no estan preparades per a les situacions de calor extrema derivades del canvi climàtic. Alguns centres van denunciar arribar als 40 graus a les classes.

Aquest inici de curs 164 AFA i 58 direccions d’escoles i instituts de Barcelona —juntament amb l’aFFac (Associacions Federades de Famílies d’Alumnes de Catalunya) i els principals sindicats d’ensenyament— van adreçar un manifest al Consorci d’Educació en què reclamaven mesures urgents, ja que als voltants de l’estiu cada any es produeixen situacions de risc per a la seguretat i la salut dels infants i l’equip educatiu. A causa de les altes temperatures, alguns centres van reportar lipotímies o cops de calors.

Ara, davant la inacció de les administracions, els talls que la Revolta Escolar han organitzat per aquest divendres reclamen definir un pla per instal·lar sistemes de renovació d’aire a totes les escoles de Barcelona, per garantir el confort tèrmic i alhora filtrar l’aire i eliminar-ne part de les partícules nocives.

També reclamen adaptar els patis al canvi climàtic, reduint la superfície cimentada, naturalitzant-los i dotant-los d’ombres. Així, volen que Educació i el Consorci adoptin “mesures d’urgència a les aules per mantenir la temperatura dintre dels límits legals”, resumeixen.

La d’aquest divendres serà la sisena jornada de reivindicació del curs 2022-2023 d’aquest moviment dels grups de famílies i alumnat, que reivindiquen uns entorns escolars segurs i pacificats fent talls de trànsit davant dels centres educatius els divendres a l’hora de sortida.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article