La Plataforma d’Infància de Catalunya demana als candidats al 28-M polítiques per reduir les desigualtats

En els darrers anys s’ha incrementat un 15% el nombre d’infants i adolescents que es troben en situació de pobresa


La Plataforma d’Infància de Catalunya (PINCat) de la Taula d’Entitats del Tercer Sector ha demanat als candidats a les eleccions municipals del proper 28-M que impulsin més polítiques per reduir la pobresa i les desigualtats que afecten els nens i nenes.

Ha exigit que no es faci un ús electoralista d’aquestes problemàtiques i ha elaborat el document ‘Els reptes per a la defensa dels drets de la infància des dels municipis’, que recull les propostes electorals de les entitats socials en diversos àmbits. Destaquen aspectes com la participació d’aquest segment de la població en temes que l’afecten; la lluita contra la pobresa infantil; la promoció de l’educació inclusiva o la protecció dels drets de la infància.

A més a més, des de PINCat reclamen mesures concretes que garanteixin l’accés universal a les prestacions i serveis socials; incorporar el jovent extutelat com a col·lectiu prioritari per accedir als recursos municipals; integrar una mirada educació 360 en el projecte educatiu del municipi, que inclogui l’educació lectiva i la no lectiva; reforçar i diversificar els serveis 0-3 anys i els recursos d’atenció a la salut mental i les addiccions; posar en marxa mecanismes que protegeixin la infància davant qualsevol tipus de violència i enfortir els mecanismes d’atenció, protecció i inclusió de la infància migrant, refugiada o víctima de tràfic de persones. 

“Els municipis tenen molt a fer davant una fractura social que castiga especialment infants i adolescents. És clau que, amb les competències que tenen, les administracions locals també se’n responsabilitzin i que impulsin polítiques públiques que garanteixin els seus drets i oportunitats” defensa la PINCat, recordant també que hi ha hagut un augment destacat de les situacions de vulnerabilitat social en els darrers anys.

Així, l’organització alerta que en el període 2016-2021 s’ha incrementat un 15% el nombre d’infants i adolescents que es troben en situació de pobresa a Catalunya, passant de de 348 mil a més de 400 mil. També ha augmentat un 64% els infants que viuen en pobresa severa, de gairebé 75 mil a 123 mil, segons l’Informe sobre els Drets de l’Infant 2022 del Síndic de Greuges. 

D’altra banda, PINCat ha instat els partits polítics perquè, durant la precampanya i la campanya, no facin un ús electoralista de la infància i l’adolescència en situació de vulnerabilitat i ha reivindicat un debat serè, respectuós i inclusiu.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article