Les entitats socials sense ànim de lucre rebran 38,9 milions d’euros per a finançar projectes i serveis

Suposa un increment del 12,4% respecte al 2021 i se situa per sobre de l’augment del 7% previst a l’acord de pressupostos


El Govern ha aprovat aquest dimarts destinar 38.875.884 euros a la convocatòria ordinària de subvencions per a projectes i activitats d’entitats de l’àmbit de polítiques socials. D’aquesta forma, l’executiu incrementa un 12,4% l’import per a aquestes línies d’ajuts respecte al 2021. L’augment també se situa per sobre del 7% d’increment previst en l’acord de pressupostos.

Se’n podran beneficiar entitats sense ànim de lucre que desenvolupin projectes en àmbits com l’atenció a la gent gran, la infància i l’adolescència, o les persones amb discapacitat. També les que promouen projectes d’educació en el lleure, d’associacionisme i voluntariat, d’atenció a famílies en situació de vulnerabilitat o de lluita contra el sensellarisme, entre d’altres.

El Govern va avançar l’obertura de la convocatòria al mes de març passat, amb la línia de subvenció als serveis de la cartera de serveis socials, que ja està resolta. En aquest sentit, Drets Socials està treballant enguany amb el tercer sector una modificació del calendari, tant d’aquesta convocatòria com la de subvencions amb càrrec al 0,7% de l’IRPF, per avançar-ne la publicació a fi que, de cara a 2024, les entitats que hagin presentat projectes a qualsevol de les línies coneguin a principis d’any de quants diners disposaran per a tot l’exercici.

A banda de l’increment en la dotació per a 2023, Drets Socials està preparant també una convocatòria d’ajuts complementària que contribuirà a reforçar la tasca que duen a terme les entitats socials del país.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article