La CGT reclama l’adequació de la categoria laboral del personal d’atenció educativa a la titulació exigida

El sindicat demana que aquests professionals s’integrin al Departament d’Educació i s’incrementi la seva remuneració


La CGT reclama que s’adeqüi la categoria laboral del personal d’atenció educativa (PAE) a la titulació que se’ls hi exigeix i que d’aquesta manera es millori la seva remuneració. A més, el sindicat demana que aquestes professionals s’integrin al Departament d’Educació, en lloc de dependre de la Direcció General de Funció Pública, per tal de reconèixer les seves tasques com a funció educativa. La CGT té previst reunir-se amb Educació el pròxim 2 de maig per abordar aquestes i altres reclamacions.

“El col·lectiu PAE se sent menystingut, ja que arrossega unes condicions laborals que no s’adeqüen a les seves tasques i funcions actuals”, afirma el sindicat, que denuncia que actualment els contractes que signen aquests professionals estan per sota de la categoria que els hi pertoca. La CGT recorda que el conveni col·lectiu del personal laboral de la Generalitat ubica al PAE en la categoria “C”, mentre que la titulació requerida per accedir a aquests llocs de treball és la de tècnic superior; una titulació que segons l’Estatut Bàsic de l’Empleat Públic es correspon amb la categoria “B”, la qual té millors condicions salarials.

Per altra banda, el sindicat també reivindica la necessitat d’integrar el PAE dins del Departament d’Educació i desvincular-los de la Direcció General de Funció Pública, que depèn del Departament de Presidència. “D’aquesta manera les funcions educatives del col·lectiu podrien estar definides i clarificades amb relació a la coordinació amb l’equip docent dels centres educatius i la nostra vinculació amb el projecte educatiu de centre”, destaca la CGT.

En aquest sentit, el sindicat remarca que “la funció educativa del col·lectiu PAE és més que evident”, ja que “les seves tasques es basen en el treball coordinat amb els equips docents dels centres educatius per donar suport al desenvolupament del projecte educatiu del centre i complementar l’atenció educativa a l’alumnat amb necessitats específiques” i, per tant, no els hi sembla adient que no estiguin sota l’estructura del Departament d’Educació. A més, recorden que les funcions que exerceixen els PAE als centres educatius són imprescindibles per a la implementació del decret d’educació inclusiva.

“Tot i aquest paper fonamental i la nostra tasca i implicació constant al funcionament de l’acció educativa, ens sentim menyspreades i maltractades pel Departament d’Educació. Creiem que no tenim la consideració que es mereix la nostra tasca i que no cobrem el que hauríem de cobrar”, denuncia la CGT.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article