Les persones amb discapacitat reclamen poder inaugurar la temporada de bany a Barcelona

La Plataforma d’Accessibilitat a les Platges de Barcelona exigeix la posada en marxa del servei d’assistència al bany i l’habilitació d’un nou espai d’atenció


Prop de seixanta persones amb discapacitat es van concentrar aquest dissabte a la platja de Nova Icària per reclamar a l’Ajuntament de Barcelona que posi en marxa els serveis i les instal·lacions necessàries perquè es puguin banyar a l’aigua a partir del maig. La Plataforma d’Accessibilitat a les Platges de Barcelona (PAPB) denuncia que, tot i que la temporada de bany ja ha començat, les persones amb discapacitat no poden banyar-se encara als llocs adaptats que hi ha a tres platges de la ciutat: Barceloneta, Nova Icària i Fòrum. Per aquest motiu, exigeixen a la Comissió de Platges municipal que posin en marxa els serveis aviat i, a més, que s’habiliti un punt més d’atenció a les platges, com ja passava abans de la pandèmia.

La PAPB explica que a Barcelona encara no hi ha monitors ni personal auxiliar per ajudar les persones amb mobilitat reduïda a accedir a l’aigua perquè s’ha descartat la candidatura de l’única empresa que s’havia presentat al concurs del servei. Per aquest motiu, la plataforma tem que, com va ocórrer fa dos anys, no puguin banyar-se fins a finals de juny.

Un dels membres de la PAPB, Àngel Urraca, comenta que l’Ajuntament de Barcelona els hi ha ofert una proposta temporal perquè puguin accedir a l’aigua, que consisteix a posar algunes cadires amfíbies i dues persones per assistir en el bany, però en un horari reduït i només durant quatre dies a la setmana. Una proposta que la plataforma considera insuficient.

La PAPB recorda que fins al 2019 hi havia barraques, pèrgoles i rampes per facilitar el bany a quatre platges de la ciutat: Nova Icària, Barceloneta, Llevant i Fòrum. “No obstant això, una de les zones condicionades es va perdre arran de la pandèmia i encara no s’ha recuperat”, assenyalen i afegeixen que aquest fet va provocar aglomeracions l’any passat a l’espai de Nova Icària, ja que era el que tenia un millor accés a l’aigua, més serveis i personal d’ajuda. “Va haver-hi dies que van arribar a ser 130 persones”, subratlla la plataforma.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article