Les entitats socials catalanes col·laboren en l'elaboració del Reglament de la Llei d'estrangeria

Un miler d'associacions han fet aportacions i consideracions


Un miler d'entitats socials catalanes han presentat al Ministeri espanyol de Treball i Immigració un document amb 10 aportacions i consideracions al Reglament de la Llei d'estrangeria. Aquestes aportacions s'han elaborat en el Grup de Treball d'Immigració de la Taula d'entitats del Tercer Sector Social de Catalunya i del qual en formen part les federacions d'entitats i organitzacions següents: Creu Roja, Càritas, Entitats catalanes d'Acció Social, FEDELATINA, i Sant Joan de Déu, entre d'altres.

Les entitats de la Taula del Tercer Sector consideren que per un tema de seguretat jurídica, en cap cas el temps exigible i altres requisits per a la concessió d'una autorització de residència per arrelament social, no poden ser modificats per una ordre ministerial. Les entitats socials catalanes també proposen que caldria revisar l'exigència de comptar amb un contracte de treball d'un any com a requisit per a l'obtenció de la residència per arrelament, ja que es considera que no s'ajusta a la realitat del mercat laboral actual.

Entre les aportacions presentades, les entitats signants del document consideren que és necessari atorgar automàticament un permís de residència i de treball als menors tutelats i extutelats que es troben en edat laboral perquè puguin realitzar un procés adequat d'inserció sociolaboral i així evitar desigualtats de drets i oportunitats respecte als joves que viuen situacions diferents.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article