Promoure la lectura fàcil a l’àmbit laboral per millorar les oportunitats de les persones amb discapacitat

El projecte FàcilMent presenta l’Estatut dels Treballadors i altres textos de dret laboral escrits de forma accessible aquest dimecres a Barcelona


El Grup Cooperatiu TEB reivindica la contribució de la metodologia de lectura fàcil per a millorar les oportunitats de feina de les persones amb discapacitat intel·lectual i altres persones amb dificultats de comprensió lectora. Per aquest motiu, l’entitat presentarà diversos documents relacionats amb el dret laboral —com l’Estatut dels Treballadors, convenis col·lectius i textos de divulgació de riscos laborals— escrits en lectura fàcil el pròxim dimecres 3 de maig al Convent dels Àngels de Barcelona, els quals s’han elaborat en el marc del projecte FàcilMent.

Aquesta jornada de divulgació comptarà amb la participació del conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, així com de diversos validadors de lectura fàcil i representants de cooperatives que formen part del projecte FàcilMent, de Dincat i dels sindicats UGT i CCOO. A més, també hi haurà taules rodones moderades per la periodista del diari Crític, Laia Soldevila, i el redactor de la revista Alternativas Económicas, Pere Rusiñol. L’objectiu de l’esdeveniment és posar sobre la taula els beneficis de la lectura fàcil a l’hora de defensar els drets laborals de la ciutadania en general i, més específicament, de les persones amb discapacitat intel·lectual.

“La lectura fàcil permet que es puguin entendre millor els documents laborals i també les ofertes laborals, i això incrementa directament les oportunitats de trobar feina”, explica la directora del projecte FàcilMent, Pepa Muñoz. En aquest sentit, les onze cooperatives i entitats de l’economia social que formen part del projecte fa mesos que treballen per preparar una sèrie de documents que serveixin a la ciutadania amb dificultats lectores per entendre els seus drets i deures en el món laboral. Uns documents que presentaran aquest dimecres a l’esdeveniment organitzat al Convent dels Àngels de Barcelona.

Un projecte que genera ocupació

Muñoz recorda que “per comptar amb el segell de lectura fàcil, els textos han d’estar validats per persones amb discapacitat, que certifiquen que un text és fàcil i comprensible” i, per aquest motiu, FàcilMent és un projecte que, a més de promoure l’accés a la lectura, contribueix a generar ocupació per a les persones amb discapacitat intel·lectual.

FàcilMent ha estat impulsat pel Grup Cooperatiu TEB juntament amb les cooperatives Abacus, L’Apòstrof, Institut Diversitas, Sepra, Suara, Alternativas Económicas, Crític, Sambucus i la Fundació Finances Ètiques. El seu objectiu és eliminar les barreres que impedeixen que les persones amb discapacitat i altres dificultats lectores accedeixin al treball, a la cultura i a la comunicació.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article