Drets Socials crea 2.124 noves places d’atenció per a gent gran i 700 per a persones amb discapacitat

Més de 1.300 seran per a residències de gent gran i la majoria s’ubicaran al Barcelonès Nord, Maresme i Vallès


El Departament de Drets Socials posarà en marxa enguany un total de 2.124 noves places residencials d’atenció diürna per a gent gran, així com 700 places en diversos recursos per a persones amb discapacitat. La majoria de les noves places per a gent gran s’ubicaran a la regió metropolitana nord —Barcelonès Nord, Maresme, Vallès Occidental i Vallès Oriental—, amb 395 places en residències i 128 en diferents tipus de centres d’atenció diürna. Així ho ha explicat aquest dimecres el conseller Carles Campuzano, en una compareixença al Parlament on ha detallat la distribució d’aquestes noves places. 

Del total de noves places per a gent gran amb finançament públic, 1.372 seran a residències, 422 a centres de dia i 330 en serveis d’atenció integral en l’àmbit rural. Després de la regió metropolitana nord, que s’emporta la majoria, la resta de places es distribuiran de la següent manera a la resta del territori: 392 a la regió metropolitana sud (257 de residència i 135 d’atenció diürna), 390 a Barcelona ciutat (314 residencials i 76 d’atenció diürna), 224 a les comarques de Girona, 198 a la Catalunya Central, 181 a Lleida, Alt Pirineu i Aran; 144 al Camp de Tarragona i 72 a les Terres de l’Ebre. 

Campuzano ha assegurat que es tracta d’una “planificació de mínims que s’incrementarà a mesura que avanci l’any amb més places allà on calgui, a partir del diàleg amb els ajuntaments i les entitats prestadores de serveis de cada territori”. En aquest sentit, el conseller ha explicat que la distribució actual de places s’ha fet principalment per corregir les desigualtats territorials i ha insistit que el departament està treballant per establir mecanismes eficaços de col·laboració público-privada, i adaptar l’oferta a una demanda creixent segons les previsions de les necessitats futures. L’activació d’aquestes places suposarà una inversió anual de 51 milions d’euros per a Drets Socials.

700 places per a persones amb discapacitat

A banda de les places per a gent gran, Drets Socials també activarà 700 places en diversos recursos per a persones amb discapacitat, tant ocupacionals com residencials i d’atenció diürna. El gruix d’aquestes places, unes 500, s’atorgaran en una convocatòria de provisió per atendre la sortida d’escoles d’aquest any. D’altra banda, prop d’un centenar es destinaran al projecte Casa Meva, que planteja experimentar un nou sistema per a persones amb grans necessitats de suport, en habitatges en comunitat, utilitzant serveis de suport comunitaris i personalitzats, que potencien la desinstitucionalització.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article