El moviment veïnal català demana als futurs ajuntaments que aturin les privatitzacions de serveis públics

La CONFAVC exigeix també acabar amb els macroprojectes, així com que es treballi per una sanitat 100% pública i universal


La Confederació d’Associacions Veïnals de Catalunya (CONFAVC) ha demanat als futurs ajuntaments que sortiran de les eleccions del 28 de maig que aturin les externalitzacions i les privatitzacions de serveis públics. Aquesta és una de les propostes que recull el document ‘El moviment veïnal davant de les eleccions municipals del 2023’, que s’ha presentat aquest dimecres a Badia del Vallès. El text agrupa 18 propostes i tres crítiques globals. Entre les peticions també s’exigeix una sanitat “100% pública i universal” o que s’aturin els centres comercials i els macroprojectes. Altres propostes són la construcció de barris violetes, la reversió de la crisi energètica o l’erradicació de la corrupció.

El document de la CONFAVC també aposta perquè totes les persones que viuen a Catalunya tinguin padró, vot, veu i serveis bàsics. Aquesta línia estratègica acompanya una altra que també incideix en el benestar de les persones, com és la generalització de les polítiques de cures.

Combatre la soledat no desitjada o erradicar l’amiant dels municipis també s’inclouen en el document de propostes impulsat per l’entitat, que aglutina 385 associacions veïnals i 17 federacions veïnals territorials d’arreu de Catalunya.

A més a més, el text defensa el paper dels municipis com a “baluards de la cohesió i els drets socials” i aposta per l’economia “social i solidària” també des dels municipis. Alhora considera l’habitatge “un dret bàsic” i exigeix un transport “públic i col·lectiu” que fomenti una mobilitat “integradora”, “accessible”, “sostenible”, “segura” i “assequible”.

Finalment, el document proposa als futurs ajuntaments una incorporació “transversal” de la diversitat funcional, una “renaturalització” de les ciutats i els pobles i que es respecti la biodiversitat, accés “universal” a la cultura i una perspectiva “comunitària” en els serveis i equipaments públics.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article