La pedalada Kidical Mass reivindica que “els carrers són per a tothom”

La cita ha coincidit amb altres bicicletades similars organitzades a més de 440 localitats d’arreu del món


La pedalada Kidical Mass ha celebrat aquest diumenge la segona edició per reivindicar que “els carrers són per a tothom”. Els participants, uns 300 segons la Guàrdia Urbana de Barcelona, han recorregut les grans avingudes de Barcelona per reivindicar que els carrers són per a tothom i “reclamar el dret dels infants a moure’s en bicicleta de forma còmoda, segura i accessible, i demanar uns entorns urbans amb menys cotxes, menys soroll i menys contaminació”. La Xarxa Bicibús Barcelona i moviments afins a la bicicleta han estat els organitzadors de l’esdeveniment.

La cita ha coincidit amb altres bicicletades similars, que s’han organitzat a més de 440 localitats d’arreu del món, sota l’eslògan ‘Streets are for everyone’, al llarg del cap de setmana.

La trobada a Barcelona ha culminat amb la lectura del manifest conjunt del Moviment Bicibús Catalunya, que agrupa 18 bicibusos d’arreu del territori. En aquesta edició de la Kidical Mass, se’n destaquen també les reivindicacions específiques de la Xarxa Bicibús Barcelona entre les quals hi ha una major xarxa ciclable accessible i segura perquè els infants puguin desplaçar-se en bicicleta de manera còmoda i tranquil·la; carrils bici ben connectats i senyalitzats, segregats i amb interseccions segures, així com l’ampliació i millora de l’oferta d’aparcaments de bicis al voltant dels centres educatius.

La Kidical Mass s’organitza gràcies a l’impuls de la Xarxa Bicibús Barcelona i les AFAs que hi ha al darrere, el BACC, la Revolta Escolar, l’associació Camí Amic, BikeVidrera i Eixample Respira. També hi col·laboren diverses organitzacions vinculades al moviment ciclista de la ciutat: Biciclot, Central Bike Barcelona, En Bici sense Edat, Taller el Bon Pedal, Calvox&Periche, Pura Vida i molts més. També, destacar el nombrós grup de persones voluntàries que permeten que la bicicletada avanci per la ciutat. 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article