La Bonne acusa la Diputació de posar-los traves per firmar un conveni per 15 anys i no descarta una tancada indefinida

L’administració recorda que no es pot fer sense una Declaració d’Utilitat Pública i sosté que cal arribar a una entesa


L’Associació Promotora del Centre de Cultura de Dones Francesca Bonnemaison – La Bonne acusa la Diputació de Barcelona de posar-los traves per signar un conveni de cessió d’espais pels pròxims 15 anys i no descarta una tancada indefinida. Sosté que l’administració els va assegurar que hi havia bona voluntat política per tirar endavant aquesta opció però que, a la pràctica, es tracta d’un tràmit amb molta burocràcia que necessita d’una Declaració d’Utilitat Pública (DUP).

Fonts de la Diputació contradiuen la versió de l’entitat i recorden que mai s’ha posat en dubte la seva continuïtat. Tot i això, remarquen que no es pot tirar endavant el conveni sense aquesta declaració i reafirmen la seva voluntat perquè la Bonne es quedi.

Segons La Bonne, les negociacions van començar fa quatre anys. Des de que l’administració va plantejar l’opció de la cessió per 15 anys, expliquen que no han deixat de treballar per obtenir la DUP, passant per la Generalitat, per Madrid, i amb diferents períodes d’esmenes entremig. En un d’aquests processos, els van fer canviar certes coses dels estatuts, els quals necessiten de dos anys per ser vigents. Des de l’associació, avisen que en aquest temps la legislatura actual ja no hi serà i, per això, consideren que no es tracta d’una opció que els atorgui prou seguretat jurídica.

En aquest sentit, La Bonne recorda que fa vint anys que s’encarrega de tirar endavant el Centre de Cultura de Dones i, per això, lamenta que el diàleg que han mantingut fins ara amb l’administració ha estat absurd. Per tot plegat, aquest pròxim dijous 11 de maig han convocat una assemblea per un conveni digne, on a més de fer una plantada, posaran sobre la taula l’opció d’una tancada de caràcter indefinit. Actualment el centre aplega diverses entitats, i se centra en projectes feministes relacionats amb la cultura, el sector audiovisual, així com la formació.

Per altra banda, fonts de la Diputació asseguren que mai han tingut cap problema amb La Bonne i afirmen que tampoc posen en dubte la seva continuïtat a l’edifici. Això sí, admeten que la Llei de Patrimoni marca unes pautes i que no es poden saltar aquestes directius en cas d’optar per un conveni de 15 anys. D’altra banda, no veuen que hi hagi cap inconvenient derivat del fet que s’esgoti la legislatura actual per les eleccions del pròxim 28 de maig, així, simplement es mantindria el que s’hagi decidit.

Per tot plegat, afirmen que l’obtenció de la DUP és viable per tirar endavant un conveni més llarg, mentre que una altra opció seria la celebració d’un concurs públic. D’altra banda, han fet arribar una carta a l’associació en que els proposen arreglar la situació per un any, mentre aquesta continua tramitant el procés d’obtenció de la declaració, necessàries per firmar el conveni que, tal com assegura la Diputació, les dues parts estan d’acord en tirar endavant.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article