Justícia vol implantar psicòlegs a les presons catalanes per prevenir els suïcidis entre els interns

Ubasart també dialoga amb Salut per crear unitats psiquiàtriques intermèdies als centres penitenciaris


La Conselleria de Justícia preveu implantar a totes les presons catalanes equips de psicòlegs especialitzats en suïcidis per prevenir les autòlisis dels interns, que en els últims temps han crescut.

La consellera, Gemma Ubasart, ha explicat en una entrevista a El Periódico, que un conveni signat amb el Departament de Salut ha permès fer una prova pilot a la presó de Quatre Camins, que ha tingut èxit i es pretén replicar.

Aquests especialistes fan un seguiment específic i proper dels reclusos amb risc de suïcidi. El Govern podria aprovar la creació d’aquestes places a partir del juny.

Ubasart recorda que tot i que les xifres han empitjorat amb la pandèmia, com a la resta de la societat, la taxa de suïcidis de reclusos a les presons catalanes encara és inferior a la mitjana.

D’altra banda, Justícia i Salut estan dialogant sobre la possible creació d’unitats psiquiàtriques intermèdies a les presons. Serien unitats que estarien entre el tractament psiquiàtric que es fa actualment a les infermeries penitenciàries i el tractament a l’hospital penitenciari de Terrassa o a altres recursos externs.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article