Les persones amb discapacitat reclamen més presència i participació en la política municipal

El sector recalca la urgència d’una simplificació administrativa i de la digitalització inclusiva dels ens locals


El Comitè Català de Representants de Persones amb Discapacitat (COCARMI) —coincidint amb l’inici de la campanya electoral— ha elaborat un llistat de propostes per fer arribar a les formacions que es presenten als comicis en què reclama més presència del col·lectiu a les llistes i en la gestió del dia a dia de les corporacions locals en la propera legislatura.

Subratlla que les entitats locals han d’incorporar de forma natural les necessitats específiques de suport i acompanyament de les persones amb discapacitat, i treballar perquè els pobles i ciutats siguin més accessibles.

Així mateix, el Cocarmi reclama que els municipis han de tirar endavant plans d’inclusió del col·lectiu a la comunitat que reconeguin els seus drets d’accés a tots els serveis, amb el suport i finançament necessari en cada cas.

La llista de peticions contempla adaptar la normativa local, crear un consell municipal de persones amb discapacitat i una regidoria específica. També demanen atenció social preferent a les persones amb discapacitat amb més necessitats de suport per a la seva autonomia personal; campanyes de sensibilització periòdiques; plans específics de formació i ocupació; plans locals de promoció de l’accessibilitat i un fons contra l’exclusió social amb un mínim del 5% del total del pressupost municipal.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article