Alumnes i famílies de Barcelona reivindiquen la pacificació dels entorns escolars

Les associacions han fet arribar les seves peticions als candidats a l’alcaldia


Les Associacions de Famílies d’Alumnes de Barcelona que formen part del moviment Revolta Escolar han fet arribar als candidats a l’alcaldia de Barcelona les seves peticions envers la pacificació dels entorns escolars. Així, a dues setmanes de les eleccions municipals, han fet arribat a les formacions uns vídeos amb preguntes dels infants sobre els entorns de les escoles.

Aquestes estan dividides en diferents temàtiques com la contaminació ambiental, la contaminació acústica, la seguretat, l’espai públic, o la mobilitat activa i sostenible, i donen veu a les preocupacions dels infants que, com recorden des de Revolta Escolar, representen un percentatge significatiu de la població a Barcelona (250.000 són menors d’edat, dels quals 190.000 tenen menys de 12 anys).

D’altra banda, el moviment recorda que també ha enviat a les agrupacions un document amb una desena de propostes d’acció per implementar. Entre aquestes hi ha la pacificació de l’entorn de totes les escoles de la ciutat, la reducció de carrils de circulació de cotxes i motos, la limitació de la velocitat a 20 km/hora en aquests espais, més senyalitzacions, control dels nivells de contaminació i soroll a cada escola, o carrils bici segurs i practicables per a les famílies.

Segons l’agrupació, les propostes acordades entre les AFA “no són només necessàries i urgents, sinó també realistes i factibles de complir en un mandat”, alhora que “contribueixen a construir una ciutat més segura, sostenible i amable per viure-hi”.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article