La CGT denuncia nombroses irregularitats en el procés d’estabilització de docents interins

El sindicat lamenta les errades del Departament i demana major implicació del Govern


El sindicat CGT d’Ensenyament assegura que el procés d’estabilització de docents interins a través del concurs de mèrits ha tingut nombroses irregularitats i, per això, ha demanat responsabilitats als governants i una major implicació per resoldre les errades i els problemes trobats.

“Donada la greu situació”, han enumerat nombroses “negligències” detectades, així com evidents “greuges comparatius”. “Si s’afegeix la incertesa davant el desconeixement de renúncies i la manca de substituts, la situació que viu actualment el col·lectiu docent comença a ser insostenible”, afirmen. El sindicat lamenta la pressió, l’estrès i el malestar docent, que provoca un augment de baixes, agreujat per la manca de professorat substitut.

Segons el sindicat, hi ha uns 16.000 docents pendents d’estabilitzar, 10.000 que tenen entre tres i cinc anys d’experiència, i 6.000 que en tenen més de sis. “Això fa que la meitat dels docents interins temporals estiguin en frau de llei”, asseguren. Des de CGT afirmen que, de mitjana, hi ha vuit docents a cada centre en aquesta situació, tres dels quals porten més de sis anys amb contractes temporals.

Nombroses irregularitats

En aquest procés d’estabilització, el sindicat ha detectat nombroses irregularitats, que han comportat la presentació de milers de recursos administratius. Així, per exemple, s’han detectat errades als tribunals com deixar de comptar expedients acadèmics, titulacions i experiència laboral. També s’han trobat errades en l’aplicatiu on s’havien d’inscriure els interins, com comptar la puntuació d’expedient en quasi totes les especialitats presentades menys a la que pertocaria entrar o errades en la suma dels temps d’experiència. A més, hi ha funcionaris que han aconseguit plaça al mateix cos tot i que no s’hi podien presentar.

En el procés de les oposicions d’estabilització, amb 14.238 places i a 45 dies de la convocatòria, encara no es coneix la llista definitiva de persones admeses i excloses. A més, molts candidats podrien estabilitzar-se per la renúncia de docents que han obtingut plaça en altres comunitats autònomes, apunten. 

Per resoldre aquests problemes, la CGT demana la implicació de tot el Govern. Paral·lelament, demana permetre la jornada continuada a tots els centres davant de l’augment de la calor provocat per l’escalfament global, que les substitucions es facin des del primer dia i que es prestigiï públicament la tasca docent. A més, reclamen duplicar el pressupost i recuperar algunes retallades salarials pendents.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article