‘La línia de l’avortament’, un nou recurs d’acompanyament per trencar l’estigma

L’Associació de Drets Sexuals i Reproductius posa en marxa un servei telefònic gratuït i confidencial d’escolta


L’Associació de Drets Sexuals i Reproductius ha posat en marxa un nou servei d’acompanyament per a dones i persones que volen avortar o han avortat. Es tracta de ‘La línia de l’avortament 664 646 553’, un servei telefònic gratuït i confidencial que ofereix un espai d’escolta sense judici a les persones que necessitin parlar i compartir dubtes, reflexions, emocions o pensaments sobre l’avortament, sigui perquè estan valorant fer-ho o perquè ja l’han dut a terme.
 

A Catalunya cada any accedeixen a l’avortament unes 200.000 persones, i una de cada tres dones faran un avortament durant la seva vida reproductiva. Tanmateix, apunten des de l’associació, tot i ser una pràctica freqüent i disposar d’una legislació i recursos que en garanteixen l’accés en la majoria de casos, “encara hi ha un estigma important que l’envolta”.

Aquesta iniciativa, pionera a l’Estat espanyol, ha adaptat a la realitat del territori el projecte ‘Abortion Talk’ de la Gran Bretanya, que busca acabar amb els prejudicis al voltant de l’avortament. Així, la línia telefònica parteix d’un posicionament proelecció en què totes les persones haurien de tenir dret a triar si continuar o acabar un embaràs. “Però també pro-veu, perquè facilita parlar-ne i trenca el silenci i l’estigma nociu al voltant de l’avortament. I també contribueix a desmuntar mites en relació amb la temàtica”, asseguren des de l’associació.

La línia de l’avortament està atesa per una desena d’activistes defensores que han rebut una extensa i intensa formació específica per dur a terme l’atenció telefònica en relació amb la temàtica, i compta amb la supervisió permanent de professionals psicòlogues i sanitàries de l’Associació de Drets Sexuals i Reproductius expertes en l’avortament. “Deixar un espai per permetre que aquelles que han tingut o proporcionat avortaments puguin discutir les seves experiències és molt beneficiós per les persones i per la societat”, apunten.

Aquest és un nou recurs d’acompanyament que se suma a la web ‘Vull avortar’ i a ‘Quiero abortar’, on es pot trobar informació clara d’on i com accedir a l’avortament a Catalunya i que cada any reben prop de 6.000 visites. També se suma al projecte +22, que acompanya informativament, jurídicament i emocionalment a dones i persones gestants que volen interrompre l’embaràs més enllà de la setmana 22.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article