L’OCU critica que a Catalunya el temps d’espera mitjà per veure el metge de família és de gairebé set dies

La xifra és molt superior a les 48 hores de demora acordades per les autoritats sanitàries


L’Organització de Consumidors i Usuaris (OCU), ha denunciat que a Catalunya el temps d’espera mitjà per veure el metge o la metgessa de família és de gairebé set dies. Concretament, la demora se situa en els 6,9 dies hàbils, la xifra més elevada de tot l’Estat. Així es desprèn d’una enquesta que l’OCU ha elaborat entre el 15 de març i el 2 d’abril i en la qual hi han participat 2.261 persones. Aquest termini és molt superior a les 48 hores d’espera màxima que les comunitats autònomes i el Ministeri de Sanitat van fixar ara fa quatre anys a través del Marc Estratègic per a l’Atenció Primària. De fet, només el 32% d’aquestes cites compleix actualment aquest compromís, segons l’OCU.

L’enquesta de l’OCU té en compte només els dies hàbils, aquells en què el Centre d’Atenció Primària està obert i comença a calcular l’espera a partir de l’endemà en què es demana una cita presencial amb el metge a través del web del Servei de Salut o l’aplicació per al mòbil. Així, Catalunya i la Comunitat de Madrid estan al capdavant de la classificació, amb 6,9 i 5,7 dies de demora respectivament.

A Catalunya, a més, en el cas de cita telefònica, l’espera se situa en 5,5 dies, i pel que fa a les consultes presencials amb infermeria, la demora és de 3,9 dies, també la més alta en comparació amb altres comunitats autònomes.

Pel que fa a la consulta amb pediatria, els Centres d’Atenció Primària catalans també superen l’objectiu de dos dies d’espera de mitjana. En concret, en aquests casos les famílies han d’esperar 3,9 dies de mitjana per poder dur els seus fills, un cop més, aquesta és la xifra més elevada de l’Estat, on les consultes presencials se situen en els 2,9 dies hàbils i en els 2,7 en el cas de les telefòniques.

Múrcia i Castella i Lleó són les regions de l’Estat on els ciutadans són atesos amb més agilitat, havent d’esperar una mitjana de 2,9 i 3 dies respectivament.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article