La CGT convoca vaga a les sales d’estudi de Barcelona el cap de setmana previ a la selectivitat

El sindicat acusa la Fundació Pere Tarrés d’obligar-los a fer hores extra fora de contracte, però l’entitat ho nega i assegura que respecten el dret a vaga


La CGT ha convocat dues jornades de vaga al servei de sales d’estudi de les biblioteques municipals de Barcelona, el 3 i 4 de juny. El sindicat denuncia que l’empresa que gestiona aquest servei, la Fundació Pere Tarrés, està obligant els treballadors i les treballadores a treballar dues jornades que no estan contemplades al contracte i que coincideixen amb el cap de setmana previ a la selectivitat. No obstant això, des de l’entitat asseguren que “en cap cas s’ha obligat a treballar el cap de setmana previ a les PAU a ningú que no ho tingui pactat per contracte”. En principi, una vintena de treballadors i treballadores de deu centres municipals estan convocats a la vaga.  

“El cap de setmana previ a la selectivitat no està inclòs en el contracte laboral de la majoria de la plantilla. Els anys anteriors era voluntari treballar-lo i es remunerava amb un plus que ara ha desaparegut”, denuncia Sergio Ledo, membre de la secció sindical de la CGT a la Fundació Pere Tarrés. Un canvi que, segons el sindicat, vulnera el dret adquirit de voluntarietat del servei.   

En aquest sentit, la CGT acusa la Fundació Pere Tarrés d’emprendre represàlies contra els treballadors i les treballadores que es neguen a fer aquestes hores extra el cap de setmana previ a les proves PAU. Per exemple, el sindicat assenyala que les treballadores i els treballadors han rebut notificacions per part de l’empresa sobre una ampliació del contracte, feta després del preavís de vaga; un fet que estaria vulnerant el dret a vaga, segons la CGT.

A més, el sindicat també apunta que l’empresa ha enviat “models de baixa voluntària” per a aquelles persones que s’han negat a treballar fora del seu horari laboral. “S’estan fent acomiadaments encoberts, obligant les treballadores a deixar la feina si no s’alineen amb l’empresa”, explica Ledo. La Fundació Pere Tarrés, però, ho nega rotundament i assegura que respecten “escrupolosament el dret a vaga” i manifesten que “tampoc s’ha procedit a obrir cap expedient d’acomiadament”. 

La CGT recorda que el servei de sales d’estudi compta amb deu sales permanents ubicades en biblioteques, que es veuen reforçades en moments de molta concurrència per diverses sales d’estudi puntuals, situades a altres centres, que enguany no obriran durant el cap de setmana previ a les PAU. 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article