Més de 60 AFA s’oposen al xec de 100 euros impulsat per Educació en considerar que és una mesura “electoralista”

Demanen a Educació que el transformi en “finançament adequat i directe” pels centres públics


Més d’una seixantena d’Associacions de Famílies d’Alumnes (AFA) de centres públics de la demarcació de Barcelona han rebutjat el xec de 100 euros impulsat pel Departament d’Educació per a famílies de primària de l’escola pública i concertada.

En una declaració unitària posen de manifest el seu “rebuig” a aquesta mesura, que consideren “electoralista” i que “res té a veure amb possibles solucions a la crisi inflacionista”. També critiquen que tingui un caràcter “extraordinari, puntual i directe” i que no pretén resoldre els problemes “d’infrafinançament de l’educació pública ni els copagaments en particular”.

Segons les AFA signants, el copagament que ja es demana a les famílies, no fa sinó que generar segregació per motius socioeconòmics entre centres del mateix sistema públic, “fins al punt de generar escoles de primera i escoles de segona”, apunten.

“Es tracta d’un pedaç que constata el desconeixement del funcionament dels centres en quant al cobrament de les quotes”, afegeixen. Per tot plegat, exigeixen a la conselleria que es replantegi la mesura i que transformi aquest xec en finançament “adequat i directe” pels centres públics. Paral·lelament, conviden a tota la resta d’AFA del conjunt de Catalunya a formar part de la declaració.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article