Salut incorpora 63 fisioterapeutes a l’atenció primària de la Regió Barcelona Metropolitana Sud

El seu objectiu és prevenir malalties musculoesquelètiques, reduir el consum de fàrmacs i millorar l’autonomia


El Departament de Salut està incorporant la figura del fisioterapeuta en tots els equips d’atenció primària de Catalunya. Des del mes de desembre ja s’han incorporat els 63 fisioterapeutes previstos a la regió sanitària Metropolitana Sud. Així, en aquests moments hi ha 11 fisioterapeutes als CAP de l’Alt Penedès i el Garraf, i 52 als del Baix Llobregat i L’Hospitalet de Llobregat.

La incorporació d’aquesta figura té per objectiu promoure i millorar l’autonomia de la persona atesa, prevenir malalties musculoesquelètiques i reduir el consum de medicaments.

Els professionals se centraran, principalment, en atenció comunitària i, especialment, en les patologies d’alta prevalença i baixa complexitat, com ara dolors cervicals, de genolls, de maluc i d’espatlla, així com en la prevenció de la discapacitat en persones amb alteracions del funcionament i en situació de prefragilitat o risc de fragilitat.

Els fisioterapeutes s’integren en equips d’atenció primària (EAP) multidisciplinaris i desenvolupen la seva tasca en col·laboració amb la resta de membres dels equips, coordinant-se amb els serveis de rehabilitació i altres agents comunitaris i serveis que participen en el procés assistencial.

L’atenció a aquests problemes de salut es fa de forma multidisciplinària mitjançant activitats grupals i tallers, a través de la derivació per part del metge de capçalera.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article