Crear un certificat comú perquè les cuidadores de majors dependents puguin fer tràmits a tota la UE

La proposta de Brussel·les permetrà agilitzar gestions en camps com les finances personals o la salut


La Comissió Europea ha proposat la creació d’un certificat comú perquè les cuidadores de majors dependents puguin fer tràmits de forma més àgil a la Unió Europea. Les noves regles de l’executiu cobririen aquelles persones que “no es troben en facultats de protegir els seus propis interessos”, sigui per motius d’edat o per malaltia.

Segons ha detallat la Comissió, el document facilitarà als tutors d’aquestes persones les gestions en àmbits com les finances personals o la salut. Tot i que el certificat serà opcional per a les cuidadores, les autoritats estaran obligades a tramitar-lo en cas que de sol·licitud, i els estats hauran de tenir-lo disponible en totes les llengües oficials de la UE per reduir costos de traducció.

La proposta encara ha de ser discutida i adoptada pel Parlament i el Consell de la UE, i un cop entri en vigor, els estats disposaran de 18 mesos per aplicar-la. A partir de la seva aplicació, els vint-i-set disposaran de quatre anys per digitalitzar les bases de dades de cuidadores i cuidadors i de cinc anys perquè els registres també puguin ser consultats per altres estats.

Pel comissari europeu de Justícia, Didier Reynders, les noves regles “simplificaran enormement els procediments entre estats per aquells adults que necessiten suport legal”. “Reduiran els costos i la durada dels procediments entre fronteres i salvaguardaran els seus drets; la proposta reforçarà el sistema europeu de justícia, on la protecció dels més vulnerables és una prioritat”, ha afegit.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article