CCOO titlla de “desproporcionat” l’augment del preu del menjador escolar i alerta que només beneficia les licitadores

Diu que suposarà una pressió afegida per a les famílies i reclama un major increment salarial pels empleats del lleure


CCOO ha criticat l’increment del preu del menjador escolar fixat pel departament d’Educació per al proper curs, que suposarà que les famílies podrien arribar a pagar fins a 6,91 euros per àpat, el que significa un 5,6% més respecte el curs anterior. En una roda de premsa, el sindicat ha considerat que la mesura només afavoreix els interessos de les empreses licitadores, ja que ha dit que permetrà que el seu marge de benefici creixi significativament. A més, ha advertit que repercutirà negativament en l’economia domèstica de moltes llars, ha criticat que la conselleria no hagi tingut en compte les necessitats del personal de lleure educatiu i ha exigit una major pujada salarial per aquest sector i una millora de les condicions laborals.

CCOO ha fet aquestes valoracions durant la presentació de ‘l’Informe sobre el preu del menjador escolar’, un document que el sindicat ha elaborat a partir de les memòries econòmiques presentades pel departament d’Educació, i en què analitza l’evolució del preu del servei i els conceptes que es tenen en compte a l’hora d’establir-lo.

Cristina Broto, responsable del sector de Lleure Educatiu i Sociocultural de la Federació d’Educació de CCOO, ha considerat que l’increment que “ha autoritzat” el Departament d’Educació és “desproporcionat” perquè “només segueix els criteris de les empreses de lleure educatiu sense tenir en compte els treballadors i treballadores del sector ni tampoc les famílies”.  

Ha explicat que, amb aquest acord, els beneficis de les empreses licitadores queda “intacte” i ha alertat que fins i tot “permet un marge de creixement superior al d’altres anys”. Broto ha considerat que els 6,91 euros “permetrien un augment salarial superior per als empleats”. Així, ha recordat que la negociació del conveni col·lectiu del sector està en marxa i ha dit que en els darrers anys la pujada de sous que s’ha aplicat ha estat “de mínims”, situant-se poques dècimes per sobre del 2%.

La responsable de Lleure Educatiu i Sociocultural del sindicat ha explicat que l’informe també evidencia que en els darrers anys l’Administració ha fet un canvi i ha començat a veure els menjadors “com un espai educatiu i una part important del projecte educatiu”. Tot i que ha valorat aquesta nova visió com un fet positiu, ha manifestat que a la pràctica s’ha traduït noves càrregues de treball sobre les plantilles i ha lamentat que aquests avenços “s’estiguin sustentant en el treball impagat” d’aquest col·lectiu.

En un altre ordre de coses, ha criticat la decisió de la conselleria perquè des del seu punt de vista, tensarà l’economia domèstica de moltes llars catalanes. “Són les famílies les que estan assumint aquests pagaments”, ha recordat Broto que ha dit que la mesura “les ofegarà” encara més.

Per tot plegat, ha exigit al departament un decret que “reguli de manera més clara el funcionament dels menjadors” i que incorpori “polítiques públiques perquè aquest augment de preu no recaigui sobre les famílies”. Alhora, ha demanat millores salarials pels treballadors del lleure i que les jornades parcials siguin més àmplies “per poder organitzar millor el treball”.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article