La CGT denuncia la reducció del personal de suport a l’escolarització inclusiva a deu instituts de Barcelona

El Consorci d’Educació defensa que s’ha reduït la jornada d’alguns professionals perquè ha disminuït la demanda d’alumnes, però assenyala que la dotació de personal és la mateixa


La CGT denuncia que es reduirà el nombre de psicopedagogs i educadors socials a les aules de Suport intensiu escolarització inclusiva (SIEI) de deu instituts de Barcelona. El Consorci d’Educació, però, aclareix que l’únic que s’ha fet és reduir la jornada d’alguns professionals a aquests centres, ja que ha disminuït l’alumnat matriculat amb necessitat d’aquest servei, per poder donar cobertura a set instituts més de la ciutat. Tot i això, el sindicat exigeix que “en el cas que sigui necessari reduir recursos per manca d’alumnes, això només afecti les escoles que no són de titularitat pública” i reclama que es tiri enrere amb la proposta.  

Els instituts que es veurien afectats per aquesta “reorganització” del personal de SIEI, segons la CGT, són: Nou Barris, Josep Pla, Joan Salvat Papasseit, Milà i Fontanals, Montjuïc, Lluís Vives, XXV Olimpíada, Picasso i Sants. El Consorci d’Educació assegura que, a l’hora de planificar el pròxim curs escolar, s’ha detectat que disminueix la demanda d’alumnes amb necessitat del SIEI i per aquest motiu s’ha decidit “ajustar les plantilles” i que alguns professionals passin de fer jornada completa a només mitja jornada. No obstant això, el consorci assegura que “l’atenció serà la mateixa” i que aquesta reorganització permetrà brindar el servei de SIEI a set instituts més de la ciutat, ja que els professionals podran compaginar la feina en dos centres diferents.  

La CGT, però, considera que aquesta decisió és “inacceptable” i assenyala que tindrà afectacions no només per a l’alumnat, sinó també per a les treballadores, perque pot ocasionar “la desaparició de la figura del psicopedagog, i més endavant d’altres especialistes”. El sindicat creu que ha sigut un error modificar la fórmula que serveix per a calcular els professionals necessaris a les aules SIEI i demana a la Generalitat i al consorci que facin “una aposta clara per l’educació pública, dotant-la cada cop de més recursos humans i materials”.  

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article