Benestar Animal promou el lleure dels gossos pigall i també dels que es troben al centre d’acollida de Barcelona

Facilitarà el seu esbarjo a la platja de Llevant a Barcelona i a les piscines de Can Jané, a La Roca del Vallès


L’Ajuntament de Barcelona, a través del Departament de Benestar Animal i de la Direcció del Servei de Platges, ha arribat a un acord amb l’Associació d’Usuaris de Gossos Pigall de Catalunya per posar a disposició de l’entitat la platja de gossos de Llevant i reservar-la unes hores per a ells.

Es tracta de gossos, que més enllà de la tasca de suport que fan dels seus tenidors, també necessiten el seu esbarjo. Per això s’ha acordat que aquests estiu se’ls reservarà l’ús de la platja tres dies en uns horaris establerts: el dissabte 17 de juny, el diumenge 9 de juliol i el dissabte 5 d’agost en horari de dos quarts de nou a dos quarts d’onze del matí.

Així mateix, i en paral·lel, des de l’àrea també s’ha impulsat una activitat de lleure amb gossos i voluntariat del Centre d’Acollida d’Animals de Companyia de Barcelona (CAACB) per passar el dia a les piscines per a gossos del recinte de Can Jané, situat a La Roca del Vallès. Hi aniran el proper 14 de juny amb deu gossos al matí, deu més a la tarda i hi haurà voluntariat tot el dia. Es tracta d’una experiència que fa anys que es fa i que se suma a les sortides a la platja de gossos de Llevant que també fan cada dimecres durant tot l’estiu.

Gossos pigall viatgen en taxi

D’altra banda, aquest dimecres al matí, en el marc de les activitats de la Setmana del Grup Social ONCE a Catalunya, l’ONCE i l’Institut Metropolità del Taxi (IMET) han presentat, a l’Àrea Metropolitana de Barcelona un vídeo creat per al sector del taxi, en el qual es recorda que aquest mitjà de transport “és molt important perquè les persones cegues o amb discapacitat visual puguin arribar a llocs poc comunicats i que els facilita molt el seu dia a dia”.

També s’ha fet una demostració de com un gos pigall ha de viatjar dins el taxi i com les persones cegues guanyen en “seguretat, autonomia i mobilitat” en els seus desplaçaments acompanyats dels seus gossos guia. Segons la llei, els gossos pigall poden accedir a tot el transport públic, inclòs el taxi, perquè és un dret del seu usuari i una obligació dels taxistes.

A l’actualitat, a Catalunya hi ha un total de 157 gossos pigall en actiu: 132 a Barcelona, 13 a Tarragona, 11 a Girona i un a Lleida. Les races de gos pigall més utilitzades són pagès retriever, golden retriever, pastor alemany i flat coated retriever.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article