El IV Congrés de l’Acció Social - Inclusió.cat dona el tret de sortida a Vic

Sota el títol ‘Serveis socials, transversalitat i inclusió social’, l’esdeveniment busca consolidar-se com un instrument de coneixement i professionalització del sector


Aquest 8 i 9 de juny se celebra la quarta edició del Congrés de l’Acció Social – Inclusió.cat, sota el títol ‘Serveis socials, transversalitat i inclusió social’. Aquesta edició es du a terme a L’Atlàntida de Vic i compta amb tres sessions plenàries, dos debats d’experts, més de 45 comunicacions orals i una exposició de pòsters relacionats amb la temàtica de la inclusió i l’acció social. El congrés busca consolidar-se com un instrument de coneixement i professionalització del sector, facilitar la trobada dels actors que el formen i posicionar Catalunya com un referent europeu en l’estudi de la gestió i la tècnica dels serveis socials.

El congrés està dirigit als agents del Sistema Català de Serveis Socials i l’organitzen, per quart any consecutiu, el Departament de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya i la Càtedra de Serveis Socials de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC), amb l’objectiu d’incentivar “la creació de coneixement basat en l’evidència, per enfortir les disciplines acadèmiques i professionals en l’àmbit dels serveis socials”. Hi participen al voltant de 380 persones, entre professionals, entitats, acadèmics, investigadors, responsables polítics, estudiants i altres experts.

Aquesta edició se centra en la necessitat d’abordar la inclusió des de diferents àmbits com el laboral, el residencial, el social i l’educatiu. “Els factors que hi impacten són molts, però són els serveis socials els que atenen més directament l’emergència social”, expliquen des del Departament de Drets Socials. Al congrés també s’aborden temes com la cronificació de la vulnerabilitat o la tecnologia i les dades, concretament sobre si ajuden en la inclusió o creen barreres.

Durant les dues jornades se celebraran sessions plenàries i debats, on diferents experts i actors clau del sector reflexionaran sobre el present i el futur dels serveis socials i les realitats amb les quals treballen. També s’obrirà diàleg amb diferents sectors externs als serveis socials que podran fer els seus posicionaments i propostes perquè es garanteixin els drets i necessitats bàsiques de les persones que es troben en situació d’exclusió social o risc d’estar-ho. El conseller de Dret Socials, Carles Campuzano i Canadés, serà l’encarregat d’inaugurar el congrés, aquest dijous 8 de juny.

Paral·lelament, als espais comuns de L’Atlàntida es pot atendre diverses comunicacions orals i exposicions de pòsters centrats en problemàtiques en les quals operen els serveis socials. Aquest any s’han rebut més propostes que mai, 113, presentades des d’universitats, entitats socials i ens locals. El divendres dia 9, a més, es farà el lliurament dels I Premis de Recerca i Innovació en Serveis Socials Bàsics, que organitza el Departament de Drets Socials.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article