Badalona torna a sortir al carrer per condemnar les agressions sexuals a noies al municipi

En una concentració a la plaça de la Vila s’ha reclamat més inversió en serveis socials i més educació


Desenes de persones s’han concentrat aquest dijous al vespre a la plaça de la Vila de Badalona per condemnar les darreres agressions sexuals a infants ocorregudes al municipi, l’última l’agressió grupal a noia de 13 anys dissabte passat en un descampat a tocar de la platja. Després de mostrar la seva solidaritat a les víctimes, durant la concentració —que ha comptat amb la presència de la consellera d’Igualtat, Tània Verge— s’ha reclamat a l’Ajuntament que garanteixi una atenció digna per a totes elles i un increment “dràstic” de la inversió en serveis socials. També s’ha demanat que l’educació pública inclogui, de manera “immediata”, una assignatura d’educació sexual.

Després de la manifestació del passat 29 d’abril que va recórrer els carrers de la ciutat fins al centre comercial Màgic, els veïns de Badalona han sortit de nou al carrer aquest dijous per condemnar les agressions sexuals grupals a infants que han tingut lloc a la ciutat els darrers mesos.

La concentració d’aquest vespre ha estat convocada pel Comitè de Mares contra la violència sexual a Badalona, el Sindicat d’Estudiants i diverses entitats socials de la ciutat. Tot i que hi han assistit membres del govern municipal com Aïda Llauradó i regidores com Dolors Sabater, ni l’alcalde accidental Rubén Guijarro, ni el guanyador de les eleccions municipals i futur alcalde, Xavier Garcia Albiol, s’han sumat a la protesta.

Durant els parlaments, la portaveu del Comitè de Mares, Teresa Prados, ha lamentat que les agressions sexuals grupals a la ciutat es repeteixin “sense que ningú faci res”. Aquí, ha recordat que sense invertir en educació i en els serveis socials municipals, que “estan desballestats”, la problemàtica persistirà. “Necessitem inversions, no bones voluntats. Els nostres barris estan degradats i els nostres fills no tenen una educació de qualitat. Si no revertim això, agressions com les que hem viscut es repetiran”, ha afegit.

Prados, mare d’una noia agredida al centre comercial Màgic, ha tornat a criticar l’atenció rebuda per part de l’Ajuntament i s’ha mostrat “escèptica” sobre la possibilitat que el proper alcalde de la ciutat, Xavier Garcia Albiol, posi solució a les actuals mancances. En aquest sentit, ha deixat clar que si no es fan les coses “diferent”, continuaran denunciant la situació al carrer i treballant per totes les víctimes “silenciades i abandonades”.

Sobre els agressors menors d’edat, Prados ha apuntat que més enllà de reformes legals, el que cal és anar a l’arrel del problema per esbrinar per què nens es converteixen en agressors sexuals. “Han comès un crim i han destrossat la vida de moltes víctimes, però són infants i nosaltres no som ningú per dir-li a un nen d’onze anys que serà un violador tota la vida”, ha afegit.

Verge demana no generar “terror sexual”

Al seu torn, la consellera d’Igualtat i Feminisme, Tània Verge, ha destacat els esforços que està fent la Generalitat per abordar de manera integral aquesta problemàtica. Aquí, ha recordat que les agressions grupals representen el 4% del total i ha demanat “responsabilitat” per no generar “terror sexual” i no restringir l’espai vital de les dones.

Sobre les reclamacions de més inversió en educació i en serveis socials, Verge ha destacat que mai cap Govern havia posat tant el focus en la prevenció com l’actual. La consellera ha recordat que s’han posat 5 milions d’euros a disposició dels ajuntaments perquè habilitin punts liles i corregeixin factors de risc com la mala il·luminació dels carrers, per exemple.

“Tot el país ha d’anar alineat en aquesta qüestió i des del govern hi posarem tant els recursos com l’acompanyament i l’assessorament necessaris perquè tots i cadascun dels municipis estiguin remant en la mateixa direcció”, ha reblat Verge.

La concentració ha tingut lloc poques hores després que l’Ajuntament de Badalona hagi celebrat un ple extraordinari aquest dijous per rebutjar i condemnar l’agressió grupal de dissabte passat a una noia de 13 anys en un descampat a tocar de la platja del municipi. Durant la sessió, s’ha aprovat una declaració institucional per mostrar la voluntat del consistori de personar-se en aquest cas com a acusació particular.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article