Salut incorpora divuit fisioterapeutes a l’atenció primària del Camp de Tarragona

L’objectiu del pla és promoure l’autonomia de la persona atesa i preveure malalties musculoesquelètiques


La Regió Sanitària del Camp de Tarragona ha completat la incorporació de la figura dels fisioterapeutes. En concret, s’han incorporat divuit professionals que cobreixen els 33 equips dels Centres d’Atenció Primària (CAP) del territori. El pla es va iniciar a finals de 2022 i s’ha rubricat aquest any. Amb la dotació d’aquests sanitaris, el Departament de Salut té per objectiu promoure i millorar l’autonomia de la persona atesa, prevenir malalties musculoesquelètiques i reduir el consum de medicaments. A banda, la proposta augmenta el vincle de la població amb activitats i serveis “beneficiosos” fets als seus municipis, assenyala el departament.

Segons l’Enquesta de Salut de Catalunya del 2020 (ESCA), entre els grups de malalties que tenen més impacte en la discapacitat hi ha les musculoesquelètiques i, especialment, el mal d’esquena, l’artrosi i les patologies de parts toves, que són més prevalents en dones que en homes i en persones d’edat avançada.

La gerent de la Regió Sanitària Camp de Tarragona, Imma Grau, ha remarcat que disposar de fisioterapeutes a l’Atenció Primària, amb tractament comunitari, és una aposta “ferma” del Govern per “millorar la salut de la ciutadania que, des de la prevenció i l’aprenentatge actiu, evitarà posteriors patologies i incrementarà la seva qualitat de vida”.

Per la seva banda, la Marta Escatllar, una de les referents fisioterapeutes del territori, ha afirmat que si aconsegueixen que les persones siguin actives, que aprofitin els beneficis de l’activitat física i l’exercici terapèutic serà “beneficiós” perquè “retardaran molt les limitacions que es produeixen pel mateix envelliment”.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article