El Banc d’Aliments va recuperar 11.000 tones de menjar el 2022 del sector primari, indústria, restauració i supermercats

L’entitat fa una campanya de conscienciació i dona trucs a la població per no malbaratar aliments


El Banc dels Aliments va recuperar el 2022 prop d’11.000 tones d’aliments. Més de la meitat dels aliments distribuïts l’any 2022 provenia d’aliments recuperats d’excedents dels productors del sector primari, de la indústria alimentària, de la restauració, de la distribució i d’allà on va poder aconseguir aliments que no s’han venut, però encara són perfectament aprofitables. Entre aquests aliments, hi ha quasi 4 milions de quilos de minves als supermercats que col·laboren amb el Banc dels Aliments. Així mateix, s’han recuperat més de 800 tones a l’any de fruites i verdures reaprofitables per al consum, a Foodback, el centre d’aprofitament alimentari de Mercabarna.

El 33% dels aliments produïts al món acaben a les escombraries. En paral·lel, a Catalunya una cinquena part de la població està en risc de pobresa, però cada persona malbarata 35 quilos d’aliments cada any.

Per conscienciar la població sobre el problema, el banc ha iniciat una campanya a les xarxes on diversos vídeos mostren el procés de recollida de minves a supermercats i a Foodback, la recuperació d’aliments que es fa procedents de la indústria alimentària, la transformació d’aliments peribles per allargar la seva vida i l’exemple de recollida d’aliments que es fa en una fira, en aquest cas a Seafood Expo Global, per evitar la seva destrucció.

La web també inclou informació útil per lluitar contra el malbaratament alimentari. També allà es pot descarregar la guia ‘Jo aprofito, no malbarato’, que conté consells, trucs i idees per reduir el malbaratament alimentari i aconseguir una alimentació més sostenible i saludable a casa, a la feina i a les escoles.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article