Dipsalut de Girona edita un manual de primers auxilis psicològics

La guia va dirigida a professionals d'emergències com bombers, policies, personal santiari o equips de protecció civil


Dipsalut ha editat la Guia d'actuació psicològica en crisis. Està dirigida a professionals d'emergències com bombers, policies, personal sanitari o equips de protecció  civil. Es tracta d'un manual on s'hi donen les claus per poder realitzar primers auxilis psicològics a les víctimes de situacions traumàtiques. Aquestes eines també poden ajudar els professionals a gestionar adequadament el seu propi estrès i els trastorns que poden patir arran de la seva feina. El llibret ha estat elaborat pel Servei d'Atenció Psicològica d'Emergències de la Delegació de Girona del Col·legi Oficial de Psicòlegs de Catalunya.

El llibret és una guia ràpida on es recullen les claus per poder donar primers auxilis psicològics a les víctimes d'esdeveniments traumàtics com ara accidents amb morts o ferits greus, homicidis, suïcidis o altres situacions. La informació que conté també pot ser útil per gestionar adequadament l'estrès i els trastorns psicològics que sovint pateixen els mateixos professionals que intervenen en aquestes situacions.

La guia explica què són els primers auxilis psicològics, exposa les diferents reaccions emocionals possibles durant les crisis i es defineixen els passos a seguir després de la primera intervenció i es tracten les reaccions i trastorns que poden afectar els professionals actuen en les emergències. Tot plegat s'explica de forma sintètica i pragmàtica.

La guia ha estat elaborada per Jordi Frau i Carreras, psicòleg del Servei d'Atenció Psicològica d'Emergències de la Delegació de Girona del Col·legi Oficial de Psicòlegs de Catalunya i és una adaptació i actualització de la Guía de Actuación psicològica en emergencias del Grupo de Intervención en Catástrofes del COP Navarra.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article