Més d'1 milió d'euros als kits de suport social en el darrer any i mig

El projecte de la Creu Roja està adreçat a persones greument afectades per la crisi econòmica


La Creu Roja a Catalunya ha destinat un total de 1.041.134 euros al projecte dels kits de suport social des que es va posar en marxa el setembre de 2009, amb l'objectiu de cobrir les necessitats bàsiques de persones en situació vulnerable i afectades per la crisi econòmica. Durant el darrer any i mig, l'entitat ha repartit fins a 32.992 kits de suport social, amb què ha donat ajuda humanitària a un total de 51.694 persones. Aquest projecte està finançat amb subvencions de les administracions públiques, entre elles diversos ajuntaments, consells comarcals, la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya, aportacions d'empreses i fons propis de la Creu Roja.

De la distribució de kits d'aquest mes, en destaca l'increment del nombre de kits de neteja de la llar, que sumen 833 unitats. Entre els kits adreçats a la població adulta, també predominen els d'alimentació familiar, dels quals se'n repartiran 607. D'altra banda, els kits destinats exclusivament a la infància representen una part molt important del total d'unitats, continuant amb la tendència dels darrers mesos. El març, es distribueixen 1.350 kits per cobrir les necessitats bàsiques dels infants, majoritàriament de bolquers o de productes higiènics per a nadons.

Els kits de suport social es comencen a repartir durant el mes de març a les 12 assemblees locals i comarcals de la Creu Roja següents: Granollers, el Berguedà, Sabadell, l'Anoia, L'Hospitalet de Llobregat, El Masnou, Cerdanyola del Vallès, Sant Cugat del Vallès, Barcelona, Sitges, Santa Coloma de Farners i Figueres. En aquesta fase de distribució, s'han invertit fins a 69.919 euros.

Finalitza la distribució de kits per a 300 persones grans

A més dels kits adreçats a les famílies i als infants, la Creu Roja també acaba de repartir aquest mes de març una comanda específicament adreçada a la gent gran. Entre desembre de 2010 i març de 2011, l'entitat ha repartit kits a 300 persones grans amb més de 4.000 kg d'aliments, per a la qual cosa ha comptat amb una subvenció de la Diputació de Barcelona.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article